//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (17.09. –23.09.)

Відгукнувшись на ініціативу Вселенського Архиєрея, Синод Єпископів УГКЦ, який відбувся 9- 16 вересня у м. Вінніпезі  (Канада), проголосив 2013 рік в УГКЦ Роком віри та створив оргкомітет, котрий повинен запланувати відповідні духовні заходи на загальноцерковному рівні в контексті Ювілею 1025-ліття Хрещення Русі-України, - йдеться у Комунікаті Синоду Єпископів 2012 року Божого.

 

Щоб дати мирянам живий приклад служіння Богові й ближньому в Церкві, єпископи проголосили блаженного Володимира Прийму Покровителем мирян УГКЦ та заохотили всіх вірних до поширення почитання святих мирян Української Церкви. Про це повідомили у секретаріаті Синоду Єпископів УГКЦ. 

Нагадаємо, що 2012 рік в УГКЦ є Роком мирянина. Відповідно, члени Синоду обговорили, якою є роль мирян у житті та місії Церкви, що й стало головною темою Синоду.

ПОСТАНОВИ Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви

 

19 вересня Глава УГКЦ розпочав свій візит до Саскатунської єпархії (Канада),  де Блаженніший Святослав зустрівся з молоддю, катехитами, священиками і вірянами єпархії. В чотирьох деканатах єпархії, розташованих в Принц Альберті, Реджині, Йорктоні та Саскатуні, налічується понад 170 церков і святинь.

20 вересня в рамках свого візиту до Канади Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук відвідав музей «Україна», що знаходиться в м. Саскатун, провінція Саскачеван.

Візит Глави УГКЦ завершився 23 вересня 2012 року.

 

21 вересня 2012 року, у свято Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії:

 

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський з пастирським візитом відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківська, яку очолює прот. Михайло Клапків, яка в цей день відзначала храмове свято. З нагоди храмового свята Митрополит очолив Божественну Літургію в час якої уділив дияконські свячення Назару Василику, який буде здійснювати дияконське служіння на даній парафії.

 

У храмі Преображення Господнього м. Кам’янка-Бузька урочисто освячено бічний престіл українського чудотворця і цілителя блаженного Миколая Чарнецького з установленням його реліквій – архиєрейських риз, в яких він відправляв богослужіння. Ці ризи для загального почитання та зміцнення віри серед людей передав до храму єпископ Михаїл Колтун.

 

 У м. Макіївка, що на Донечинні, відбулося освячення земельної ділянки та хреста під забудову храму УГКЦ.

 

У суботу, 22 вересня 2012 року у храм Львівської Духовної Семінарії Святого Духа завітав Преосвященний Владика Борис.

У рамках реколекцій на початок навчального року відбулася незвичайна подія – візит новопоставленого Владики Бориса. Ще донедавна владика Борис відвідував Семінарію як ректор Українського Католицького Університету, а тепер він завітав у єпископських ризах, щоб очолити Архиєрейську Божественну Літургію.

 

22 вересня урочисто розпочалося IV Всеукраїнське військове паломництво до чудотворного місця явлення Божої Матері у с. Зарваниця. Цьогорічна проща проводиться під гаслом «Бог покликав нас жити у мирі». (ВІДЕО)

Владика Михаїл Колтун про прощу військових, капеланство і примирення

 

Слово Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівського владики Ігоряна неділю перед Воздвиженням

 

Анонси:

26 - 27 вересня 2012 року, на Свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста,  під гаслом «Справедливість, віра, милосердя!» відбудеться V Всеукраїнське паломництво працівників Державної пенітенціарної служби України до Свято-Успенської Унівської Лаври. 

 

З 29 по 30 вересня українські іммігранти в Італії, Іспанії та Португалії здійснять спільну прощу до відпустового місця Люрд (Франція), яку очолить Апостольський візитатор владика Діонісій (Ляхович). Особливість цьогорічної прощі – національний стрій усіх паломників під гаслом «Збереження віри та ідентичності української міграції в Європі».