//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (17 - 24 грудня)

На сьогодні стали відомими такі події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув:

 

День 17 грудня став особливим днем для всієї Чернечої Родини Воплоченого Слова – саме цього дня був відкритий черговий  Дім Милосердя. У ньому проживатимуть 11 одиноких матерів та 15 дітей. Відкриття Дому Милосердя розпочалося урочистою Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин).

 

Також цього дня в Києві, в монастирі Святого Василія Великого (УГКЦ), відбулася зустріч спільноти журналістів-католиків. У спільному засіданні взяли участь працівники католицьких та світських ЗМІ, блогери та видавці, які є вірними Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков. Учасники зустрічі прийняли рішення про заснування Асоціації католиків-медійників України.  Під час цієї зустрічі  колишній Глава УГКЦ Любомир (Гузар) закликав журналістів бути чесними і вчитися виявляти правду у такий спосіб, аби вона приносила якомога більше користі.

 

У неділю, 18 грудня:


Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ освятив хрест на місці майбутньої будови церкви у Скалі-Подільській. Владика процесійно пройшовся селищем та відслужив біля хреста разом із священиками Борщівського деканату: деканом о.Іваном Яворським та віце-деканом о.Олегом Сушельницьким  Чин молебеня за єдність всіх християн.

 

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав  під час Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві висвятив двох священиків та п’ятьох дияконів.

 

Владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії з двохденним візитом вирушив на Перемишлянщину. Це є ті землі де Архиєрей служив, як ігумен Святоуспенської Унівської Лаври.

 

Вівторок, 20 грудня:


Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор з пастирським візитом відвідав Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер, що по вул. Драгоманова, 58 у Львові.  Владика Ігор відслужив Архиєрейську Божественну Літургію для дітей та працівників   закладу  у каплиці Св. Миколая, яка була посвячена минулого року у  приміщенні диспансеру. 

 

У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут відбулося урочисте відкриття каплиці св. Миколая. Освячення приміщення каплиці очолив помічник архиєпископа Львівського владика Венедикт Алексійчук, після чого відбулася Архиєрейська Літургія.

 

У Єпархіальному управлінні у м. Жовква відбувся Перший Єпархіальний з’їзд регентів церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії під назвою «Тебе, Бога, хвалимо». Благословив учасників з’їзду владика Михаїл Колтун.

 

21 грудня 2011 року в Митрополичих палатах Свято-Юрської гори у Львові відбулася зустріч Владики Венедикта (Алексійчука), Єпископа-помічника Львівської архиєпархії УГКЦ, із єпархіальними координаторами руху «Матері в молитві» України.

 

22 грудня 2011 року в катедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя під час Архиєрейської Літургії Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) проголосив створення Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ. Першим Митрополитом Тернопільсько-Зборівським став Владика Василь (Семенюк), єпарх Тернопільсько-Зборівський. На урочисте проголошення митрополії прибуло 25 архиєпископів, митрополитів, єпископів з України та з-за кордону, у тому числі Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, та приблизно 200 священиків.

 

Блаженніший Святослав увів на престіл Самбірсько-Дрогобицької єпархії владику Ярослава (Приріза).
Інтронізація єпископа Самбірсько-Дрогобицького владики Ярослава (Приріза) відбулась 24 грудня у м. Дрогобич у катедральному храмі Пресвятої Трійці .

 

Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви, презентував свою нову аудіокнигу «Суспільство і бізнес». Презентація відбулася у Києві, в книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3).

 

З благословення Високопреосвященного Архиєпископа та Митрополита Львівського Кир Ігоря та Преосвященного Екзарха Луцького вийшов друком календар з уставом Богослужінь на 2012 рік. Це видання вийшло у світ завдяки напрацюванню Літургійної Комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

До вашої уваги:

Різдвяне послання Митрополита Львівського
Різдвяне послання до вірних Донецько-Харківського екзархату УГКЦ 2012 р. Б.
Лист-розпорядження Владики ІГОРЯ, Митрополита Львівського, щодо проведення акції "Колядуймо на собор"
Інтерв’ю з новим правлячим архиєреєм Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, владикою Ярославом (Прирізом)