//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (16.07 – 22.07)

У понеділок, 16 липня:

У заміській резиденції Глави УГКЦ відбулася зустріч Блаженнішого Любомира Гузара, Архиєпископа-емерита, та Владики Богдана Дзюраха, Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, з Високопреосвященним Владикою Еліасом Шакуром, Архиєпископом Мелхітської Греко-Католицької Церкви, який відвідує Україну з нагоди Всеукраїнської прощі до Зарваниці.

 

Високопреосвященний Еліас (Шакур), Архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви, відслужив Літургію у храмі Святого Василія Великого у Києві.

 

17-22 липня в Україні перебуває представник Єпископської конференції Іспанії та Єпископського вікарія Барселонської дієцезії монсеньйор Жоан Галтес (Joan Galtes). У перший день свого перебування в Україні гість з Іспанії зустрівся з Владикою Богданом (Дзюрахом), Адміністратором Патріаршої курії УГКЦ.

18 липня монсеньйор Жоан Галтес відвідав святі місця Києва (Патріарший собор Воскресіння Христового, Софійський собор, Михайлівський золотоверхий собор, Києво-Печерську лавру), а 19 липня гість з Іспанії провів у Львові.

 

19 липня 2012 року в Івано-Франківську, у приміщенні конференц-залу готелю “Станіславів”, відбулася прес-конференція з нагоди проведення 28-29 липня 2012 року Всеукраїнської прощі в с. Крилос (Давній Галич) до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Доповідачами на прес-конференції були: Владика Софрон (Мудрий), Єпископ-емерит Івано-Франківської архиєпархії, о. д-р Олег Каськів, протосинкел Івано-Франківської архиєпархії, та о. Михайло Гарват, голова Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

21 липня 2012 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, яке у зв’язку з досягненням граничного віку подав Преосвященний владика Михаїл Гринчишин, ЧНІ, Апостольський Екзарх для українців греко-католиків у Франції. Його наступником Папа призначив всечесного о. Бориса Ґудзяка, дотеперішнього Ректора Українського Католицького Університету, надаючи йому титулярний осідок Каркабії.

 

У неділю,22 липня:

В храмі Пресвятої Трійці у Ялті Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, передав для публічного почитання мощів св. Климента Римського. Центром події стала Божественна Літургія, яку відслужив Блаженніший Святослав у співслужінні з Владикою Ігорем (Возьняком), Архиєпископом і Митрополитом Львівським, Владикою Володимиром (Війтишиним), Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським, Владикою Миколою (Сімкайлом), Єпархом Коломийсько-Чернівецьким, Владикою Василем (Івасюком), Екзархом Одесько-Кримським, численним духовенством Одесько-Кримського екзархату та Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

В Храмі Ольги і Єлизавети у Львові відбулися урочистості з нагоди Храмового празника покровительки парохії Святої Рівноапостольної княгині Ольги  Урочисту Утреню та Святу Літургію відслужив Владика Венедикт.

 

22 липня, в Катедральному соборі Верховних апостолів Петра і Павла у Чорткові відбувся єпархіальний з’їзд ревнителів та членів «Апостольства молитви». Така зустріч проводиться в Бучацькій єпархії щороку, аби розповісти вірянам про духовні стратегії УГКЦ та поспілкуватись на різні теми, які турбують мирян та їх провідників. Дійство розпочалося Святою Літургією, яку очолив Владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький. 

 

«Якщо на Близькому Сході не запанує мир і утиски християн надалі продовжуватимуться, може дійти до такого стану, що колиска християнства залишиться без християн»,– сказав  Богдан Дзюрах, Адміністратор Патріаршої курії та Секретар Синоду єпископів УГКЦ, після Божественної Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, що у Києві, закликаючи вірних молитися за мир у Сирії та в Близькому Сході. 

«Ми боляче переживаємо поділ єдиної Київської Церкви», - Глава УГКЦ

УГКЦ в Молдові шукає своїх вірних

«Світло життя» - християнська телепередача. Про Святе Таїнство Хрещення

 

Анонси:

«Ви, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися» (Гал. 3, 27). Під таким гаслом відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) 28-29 липня 2012 р. Б. Ця проща вперше матиме статус всеукраїнської і Архієрейську Божественну Літургію об 11.00 очолить Блаженніший Святослав Отець і Глава УГКЦ.

 

З благословення Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Львівськоговладики Ігоря, у днях 28-29 липня відбудеться проща монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ до с. Прилбичі. Проща та нічні чування у родинному селі Шептицьких цього року присвячені 147-ій річниці з дня народження Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького.

 

Чин возведення у єпископський сан владики-номіната Бориса Ґудзяка –  Апостольського екзарха УГКЦ у Франції, Швейцарії та країнах Бенілюксу, відбудеться 26 серпня у соборі святого Юра, у Львові. Урочисту Літургію за участю владик, священиків, чернецтва та мирян УГКЦ очолить Патріарх Святослав Шевчук.