//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (13.08-19.08)

Архиєпископ УГКЦ Василій Семенюк зустрівся з учасниками “Веселих канікул з Богом”17 липня владика молився ранішні молитви спільно із дітьми та молоддю Тернополя перед Архикатедральним Собором. Високопреосвященний Василійблагословив понад 200 учасників 6-тиденного дитячо-юнацького табору та закликав виконувати Божі Заповіді любові.

 

18-19 серпня, у Малоберезнянському монастирі відбулися урочисті святкування празника Преображення Господнього, під час яких, Ченці-Василіяни відзначали 22-гу річницю відродження діяльності своєї обителі у Малому Березному.

 

19 серпня 2012 року, у день Преображення Господнього:

 В місті Коломиї відбулось освячення головної святині Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ – катедрального собору Преображення Христового. Чин освячення та урочисту Божественну Літургію очолив Глава УГКЦ Блаженіший Святослав (Шевчук). Патріархові співслужили єпископи УГКЦ в Україні, а також владика Іриней Білик з Риму. В урочистостях взяв участь Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Едвард Томас Галіксон, єпископи Римо-Католицької Церкви в Україні, велика кількість духовеснтва Коломийсько-Чернівецької єпархії та священики з інших єпархій. Також був присутній єпископ Коломийсько-Косівський УПЦ КП Іван (Бойчук).

 

Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, звершив Чин освячення храму та очолив Архиєрейську Божественну Літургію у смт. Івано-Франкове, Янівського протопресвітерату (Яворівський р-н). Святиню освячено в пам’ять про Зіслання Святого Духа на апостолів. У престіл храму вкладено мощі святих мучеників Пратулинських.

 

На подвір’ї Львівської духовної семінарії Святого Духа в рамках Ювілейної Міжкрайової Пластової Зустрічі, понад 1700 пластунів взяли участь у святковій Божественній Літургії, яку звершив Преосвященний владика Гліб (Апостольський екзарх для Греко-Католиків у Великобританії).

 

Українські салезіяни УГКЦ пережили історичну мить - створення та початок окремої чернечої провінції з центром у Львові.Створення такої структурної одиниці - у лоні Греко-Католицької Церкви - є прецедентом для Салезіянського Згромадження, яке складається майже виключно з римо-католиків. Така провінція в лоні Помісної Східної Церкви для Салезіянського Згромадження є першою в історії. Її створення вже вбачав бл. п. Митрополит Андрей (Шептицький), а її існування передбачав у своїх задумах та виклав у листуванні бл. п. Папа Пій ХІ 

 

 

Також до вашої уваги:

Лист-зверненняпро редакцію текстукатехизмових правд і щоденних молитов вУкраїнській Греко-Католицькій Церкві

 

Глава УГКЦ: Без діалогу з Московським патріархатом неможливо зупинити русифікацію в Україні

 

"Стараймося нашими молитвами виблагати для нашого народу міцної віри, праведності, доброї долі, гідних провідників", - Митрополит Ігор

 

Святе Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

«Світло життя». Про святе таїнство Єлеопомазання

 

 

Анонси:

Отець і Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, цьогоріч завітає до Святоуспенської Унівської Лаври Студійського Уставу, на свято храмового празника. У зв’язку з цим у програму святкувань будуть внесені незначні зміни у порівнянні з попередніми роками.

 

Цієї осені в реколекційному домі сестер Служебниць у м. Надвірна Івано-Франківської області відбудеться серія реколекційних наук.
Тому для мирян, віком від 20 і старші, які прагнуть поглибити своє духовне життя через молитву Божим Словом,  утвердитися в християнському світогляді, пропонуються наступні дати реколекцій «Боже Слово в житті християнина»:
- 27 – 30 вересня і 1- 4 листопада ( фундамент – для початківців ).
- 25 – 28 жовтня і 13 – 16 грудня 2011 р ( роздуми над Єв. Від Марка та Матея);