//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (10.12. – 17.12.)

4 – 10 грудня 2012 року Владика Йосиф (Мілян), голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, разом із о. Мартином Хабурським, експертом ПМВ, здійснив пастирський візит до Балтійських країн.

 

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) 12 грудня, підписав Угоду про співпрацю УГКЦ з Державною пенітенціарною службою України (ДПтС).

Метою цієї Угоди є узгодження принципів і напрямків, спрямованих на дотримання конституційних прав засуджених та осіб, узятих під варту, щодо задоволення їхніх релігійних потреб, вимог законодавства України у сфері свободи совісті відповідно до їхнього правового статусу.

 

У цей день владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, під час Божественної Літургії, що відбулася  у церкві Пресвятої Євхаристії у Львові з нагоди 15-річчя заснування Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді, висловив слова подяки всім попереднім головам Молодіжної комісії, зокрема Владиці Йосифу (Міляну), який «був багаторічним провідником молоді».

 

Вже стало доброю традицією, що однією із перших вігілійних зустрічей з нагоди Різдва Господнього є зустріч духовенства Римсько-Католицької та Греко-Католицької Церкви в Апостольській Нунціатурі. Так і цього року, у  четвер 13 грудня Апостольський Нунцій Архієпископ Томас Е. Галіксон, разом із працівниками Апостольської Нунціатури радо приймали своїх гостей.

Були присутні Владики: кардинал Любомир Гузар, Його Блаженство Святослав Шевчук, Його Високопреосвященство Петро Мальчук та єпископ-номінат Радослав Змітрович.

 

14 грудня у центрі молодіжного душпастирства УГКЦ – Храмі Пресвятої Євхаристії, Преосвященний  владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський провів духовну зустріч з молоддю, розважаючи над тайною Різдва Христового. Перед початком зустрічі Архиєрей очолив Божественну Літургію. Разом з владикою співслужили священики, які душпастирюють серед молоді. (АУДІО)

 

А в Архикатедральному соборі Святого Юра молитвою вшанували пам’ять Блаженнішого Кардинала Мирослава Івана Любачівського в день 12–их роковин з дня його відходу у вічність.

 

16 грудня, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у Патріаршому соборі Воскресіння Христового очолив Архиєрейську Літургію, на який молитовно поминали Патріарха Йосифа Сліпого. Нагадаємо, 2012 рік проголошено в Українській Греко-Католицькій Церкві - Роком Патріарха Йосифа.

Проповідь Глави УГКЦ на Літургії спомину Патріарха Йосифа Сліпого

 

Також до вашої уваги:

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на празник Святого апостола Андрія Первозванного

Слово Митрополита Львівськогона 28-му неділю по зісланні Святого Духа

 

Єпископ Венедикт Алексійчук: Літургійна молитва — джерело та ісповідування життя Церкви

 

В продовженні низки сюжетів про церковні структури.

Про Відділ Комісій УГКЦ розповідає керівник відділу о.Петро Рак (ВІДЕО)

 

"Розбудова Митрополії – спільна справа вірних і духовенства", - Архиєпископ і Митрополит Преосв. Володимир Війтишин

Інтерв’ю з Преосв. Архієпископом і митрополитом Володимиром війтишиним за підсумками першої річниці з часу заснування Івано-Франківської  Митрополії УГКЦ

 

Сьогодні важливо зберегти віру в Божу любов,- владика Гліб Лончина

Розмова з владикою Глібом (Лончиною), апостольським екзархом для українців Великобританії

 

Анонс:

З 21 по 22 грудня триватиме візит Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, до м. Борислава на Львівщині. На запрошення владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, та Володимира Фірмана, мера м. Борислав, Блаженніший Святослав візьме участь у святкуванні 625-літнього ювілею міста.