//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (11-17 грудня)

У неділю, 11 грудня, владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, здійснив пастирські відвідини храму св. апостола Андрія Превозванного у м. Самборі.

 

А у Катедральному Соборі міста Івано-Франківська з рук Преосвященнішого Владики Володимира (ВІЙТИШИНА) дар священства, отримали два отці Згромадження Воплоченого Слова  о. Теодосій Савчук та о. Антоній Вацеба.

 

У понеділок, 12 грудня, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у рамках робочої поїздки до Австрії відвідав Фундацію "Pro Oriente", де зустрівся з її президентом д-ром Йоганом Марте та віце-президентом д-ром Рудольфом Прокші. Сторони обговорили актуальний стан католицько-православного діалогу, зокрема в українському контексті. Гість з України представив основні напрями екуменічної діяльності УГКЦ, наголосивши на тому, що ієрархія Церкви докладає чималих зусиль для поширення духовного екуменізму серед вірних.

 

Також цього дня розпочалися Суспільні дні УГКЦ у Стрийській єпархії на тему «Гідність людини у сучасному суспільстві: Дошлюбна чистота – зрілість у любові».

 

13 грудня 2011 року Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (ШЕВЧУК) у співслужінні Єпископату УГКЦ у кафедральному Соборі Святого Воскресіння в Івано-Франківську очолив Божественну Літургію з нагоди проголошення найбільшої в Західній Україні Івано-Франківської митрополії.

 

З нагоди свята св. Апостола Андрея Первозванного, Центр постуляції та канонізації святих УГКЦ вшанував пам'ять митрополита Андрея Шептицького. Вранці, при вході до львівської Ратуші працівники центру  розповсюджували іконки митрополита Андрея.

 

13 грудня 1981 року, в умовах підпілля, відбулися священичі свячення теперішнього єпископа Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїла Колтуна. Про вибір священичого стану, служіння людям у підпіллі, про перші роки життя легалізованої Церкви та сутність священичого покликання розповідає в інтерв’ю владика Михаїл Колтун.

 

У середу 14 грудня в Архикатедральному соборі Святого Юрія молитвою вшанували пам’ять Блаженнішого Кардинала Мирослава Івана Любачівського в день 11–их роковин з дня його відходу у вічність.

 

У цей день в Івано-Франківській Духовній Семінарії ім. свщмч. Йосафата відбулася зустріч Преосвященного Владики Дмитра Григорака, ЧСВВ, єпископа Бучацького, зі студентами цієї єпархії, котрі навчаються в нашій семінарії. Владика Дмитро прибув разом із судовим вікарієм митрофорним протоієреєм Іваном Сеньковим. У семінарійному храмі їх привітав ректор семінарії протоієрей Олександр Левицький.

 

15 грудня в УКУ відбувся черговий  вебінар УГКЦ з історії Церкви, на якому мова йшла про історичні передумови церковних уній

 

А в конференц-залі Єпархіального Управління Стрийської єпархії, відбулось чергове засідання Стрийського осередку УБНТ.

 

Також до вашої уваги:
Послання Архиєпископа і Митрополита Львівського на Різдвяний піст
Заснування івано-Франківської митрополії (відео)
Проповідь Блаженнішого Святослава (Шевчука) з нагоди проголошення Івано-Франківської Митрополії
Слово Папи Бенедикта XVI до української делегації з нагоди засвічення на площі Святого Петра у Ватикані ялинки з України
Особистий секретар  Йосифа Сліпого о. Іван Дацько — про Патріарха і про сучасну релігійну ситуацію