//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (08.04 – 14.04.)

У понеділок, 8 квітня 2013 р.:

Напередодні 40-го дня після смерті першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УКГЦ та засновника Дрогобицької Духовної Семінарії владики Юліяна Вороновського семінаристи підготували Вечір Пам'яті,щоб вшанувати його світлу пам'ять. Молитва і спогади - ось два аспекти, на яких наголошувалось цього вечора.

 

Делегація УГКЦ на чолі з Предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом Шевчуком провела на Святій Землі дві важливі зустрічі– з Апостольським нунцієм в Ізраїлі Джузеппе Лаццаротто та Патріархом Римо-Католицької Церкви Єрусалима Фуадом Твалем.

 

У середу,10 квітня 2013 року:

Завершилося паломництво делегації Української Греко-Католицької Церкви, яку очолив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), на Святу Землю. Воно було проведено з нагоди Року віри. Паломництво тривало з 4 по 10 квітня.

 

До Жовківської загальноосвітньої школи № 1 завітав єпархіальний єпископ Михаїл Колтун,щоб провести спільну молитву і благословити викладачів та учнів в часі проведення Тижня духовності.

У повчальному слові, владика Михаїл наголосив, що «найголовніше покликання людини – це любити один одного, батьків, вчителів і весь навколишній світ».

 

У суботу, 13 квітня 2013 р., у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) відбулися одноденні великопосні реколекції для дружин священнослужителів Львівської митрополії.

 Духовна віднова розпочалась з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

 У своєму слові Митрополит закликав дбати про духовний стан та скріплюватись у вірі. «Ніхто із людей не може залишатися на якомусь зайнятому попередньо духовному місці. Течія світу, напади злих духів та тривоги невпорядкованих пристрастей відносить нас назад, коли ми не гребемо духовними веслами вперед, прямуючи до Бога», ─ зазначив проповідник.

 

У неділю, 14 квітня, у Тернополі відбулася багатотисячна Хресна хода. За різними оцінками у ній взяло участь до 15 тисяч вірних. Першим 80-тикілограмовий хрест ніс владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, разом зі священиками. У молитовній процесії, яка йшла центральними вулицями Тернополя приблизно 3 години, взяли участь понад 100 священиків, члени монаших згромаджень, представники влади та молодіжних спільнот, військові, міліція, працівники культури, медицини, освіти.

 

Слово Митрополита Львівськогона П’ятницю четвертого тижня Великого Посту

Слово Митрополита Львівського на четверту неділю Великого Посту

 

Про співжиття Церкви і Держави– Блаженніший Любомир Гузар

 

Нещодавно з ініціативи Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання вийшов друком посібник для душпастирів «Перший крок назустріч». Над цим виданням представники Комісії працювали близько року і у ньому розкрито проблеми та виклики, з якими зіштовхується у своїй роботі педагог, представлено християнське ставлення до навчально-виховних питань, містяться практичні поради щодо християнських підходів до виховання.

 

Анонси:

17 квітня об 11:30 у конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ відбудеться зустріч молоді та осіб, які пережили репресії тоталітарних режимів з Блаженнішим Любомиром Гузаром на тему «Мужність свідчити віру».

 

До кінця квітня вийде у світ перша аудіокнига Блаженнішого Святослава (Шевчука), в якій Глава УГКЦ відповідає на 100 запитань молодих людей. Проект реалізовано з ініціативи Департаменту інформації УГКЦ та Комісії УГКЦ у справах молоді. Молоді люди з України та з-за кордону надсилали до Першоієрарха Церкви запитання, які стосувалися міжособистісних стосунків, практичного життя християнина та пояснення Божого Слова.