//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (07.05-13.05)

У вівторок, 8 травня 2012 року Божого у всіх країнах Європи відзначався  День Пам᾽яті жертв Другої світової війни. Цього дня Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» ініціювала Акцію Пам᾽яті з метою пошанування загиблих та примирення людей, поколінь і народів.

 

Цього ж дня відбулася прес-конференції за участю Єпископа-помічника Львівської архиєпархії владики Венедикта Алексійчука, де Владика повідомив, що .особа блаженного Омеляна Ковча – це скарб, який має українська нація, український народ, Українська греко-католицька церква

 

10 травня 2012 з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» розпочалася реалізація тривалого всеукраїнського проекту «Демократичні цінності студентської молоді». З цієї нагоди місто Львів відвідав угорський фахівець у сфері комунікації та політології, професор Будапештського університету в Угорщині та Флоп᾽янського університету в Італії Тот Пал.

 

11 травня 2012 року єпископи, духовенство та миряни УГКЦ зібрались на всеукраїнське паломництво до м. Перемишляни на Львівщині, яке очолив Блаженніший Святослав (Шевчук). Проща присвячена вшануванню пам’яті блаженного священномученика Омеляна (Ковча), довголітнього пароха цього міста. Він загинув мученицькою смертю 25 березня 1944 року в концтаборі Майданек (Польща).

 

З нагоди десятиліття створення Донецько-Харківського екзархату Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, прибув із душпастирським візитом до м. Донецька. Зранку 13 травня Предстоятель Церкви очолив Божественну Літургію в катедральному храмі Покрови Пресвятої Богородиці. З Блаженнішим Святославом співслужили: Владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський,  Владика Василь Медвіт, Єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату, Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький, Владика Венедикт Алексійчук, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, Владика Василь Івасюк, Екзарх Одесько-Кримський, Ян Собіло, Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ, о. Григорій Комар, протосинкел Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, та о. Олег Каськів, протосинкел Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

 

14 травня 2012 року в приміщенні  БФ «Наш дім - Україна» м. Донецька була проведена  прес-конференція за участю Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, яка відбулася  в рамках його візиту до Донецько-Харківського екзархату УГКЦ.


Опісля Блажннніший Святослав зустрівся з молоддю у Донецьку. Зустріч відбулася у каплиці Молодіжного центру на парафії Зіслання Святого Духа.

 

У цей день у Львівській духовній семінарії Святого Духа за ініціативи Пасторально-місійного відділу УГКЦ  відбулася зустріч референтів у справах мігрантів та іммігрантів. Захід провадив Владика Йосиф Мілян, голова Пасторально-місійного відділу.

 

Нещодавно у Львові (пл. Святого Юра, 5), з благословення Преосвященного Владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії, розпочала свою роботу іконописна майстерня. Засновником та реалізатором задуму створення майстерні є Курія Львівської архиєпархії УГКЦ.

 

Також до вашої уваги:


Підсумки прес-конференції з Блаженнішим Патріярхом Святославом Шевчуком 6 травня 2012 року в Митрополичому Соборі Святого Воскресіння Воскресіння м. Івано-Франківська.

О. д-р Борис Ґудзяк, ректор Українського католицького університету, про життя, подвиг, велич і актуальність блаженного священномученика о. Омеляна Ковча

Владика Богдан: Материнство вписане в природу жінки, а кар’єра – не обов’язково

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на неділю Самарянки

 

Анонси:


У Всесвітній день Захисту дитини 1 червня 2012 р. Катехитична комісія Львівської Архиєпархії в черговий раз організовує прощу для дітей.

 

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир та Навчально-методичний і науковий Центр політичних та євроінтеграційних досліджень запрошують взяти участь у роботі Літньої Школи «Демократичні цінності в суспільстві», яка відбудеться 1-5 липня 2012 р. в м. Івано-Франківську