//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (05.11. – 11.11.)

У понеділок, 5 листопада 2012 р., у м. Мадриді під проводом Преосвященного владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора, розпочалися чергові загальні збори та дні духовної віднови для душпастирів УГКЦ в Іспанії. Збори проходять у реколекційному центрі Успіння Пресвятої Богородиці Сестер «Слугинь Царя Христа» (вул. Arturo Soria, 228, Madrid).

Провідними темами духовної віднови є нова євангелізація, життя св. Таїнствами та роль мирян у справі євангелізації.

 

У вівторок, 6 листопада відбулась чергова зустріч Інституту Постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії. Тема зібрання: Катехизація та способи її провадження на парафіях (ВІДЕО).

 

У центрі молодіжного душпастирства в Домініканському соборі встановлюють дерево дитячих побажань до святого Миколая. 

6 листопада розпочалася благодійна акція до свята Миколая. Львівська молодь, члени парафіяльних спільнот та управління сім’ї, молоді та спорту Львівської міської ради запрошують львів’ян долучитися до доброї справи та допомогти дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей, інформує прес-служба Львівської облради.

 

8 листопада - Святого великомученика Димитрія. У цей день:

 Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, з пастирським візитом відвідав с. Рясне-Руська, Янівського протопресвітерату (Яворівський р-н). Візит відбувся з нагоди престольного празнику храму Св. влкмч. Димитрія Мироточця.

 

У Житомирському національному агроекологічному університеті (ЖНАЕУ) відбулась відкрита лекція на тему «Місія Церкви в контексті сучасної екологічної кризи».  В заході, якій був проведений Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ з питань екології, за організаційної підтримки місцевого пароха о. ліц. Ігора Грищенка, взяли участь студенти та викладачі екологічного факультету.

 

9 листопада, Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, зустрівся із Тройем Лулашником, Послом Канади в Україні та п. Ґреґорі Лемермаєром, радником посольства Канади. За словами Глави УГКЦ, це був візит ввічливості Посла, який сам виявив бажання відвідати Предстоятеля Церкви.

 

Також у п’ятницю Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський звершив чин благословення нової каплиці у приміщенні Львівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «Довіра» для дітей з тяжкими порушеннями мовлення (м. Львів, вул. Короленка, 1).

Спорудження цієї каплиці відбулося з ініціативи вчителів навчального закладу у співпраці з капеланами Центру опіки сиріт Львівської архиєпархії.

 

У неділю, 11 листопада Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, з пастирським візитом відвідав Храм Пресвятої Євхаристії (м. Львів, вул..Величковського, 1). В часі пастирської візитації владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, під час якої виголосив проповідь, звершив чин поставлення у диякони піддиякона Романа Соколенка та благословив відновлений інтер’єр храму.

 

До вашої уваги:

Звернення до вірних УГКЦ в День молитви за дітей-сиріт

Владика Михаїл КОЛТУН: «Нам потрібно було це розчарування, аби все зрозуміти...»

Мощі Святого Миколая Чудотворця. Світло Життя

Найкращим островом, де можна по-справжньому заховатися, є Бог

 

Анонси:

Цього року Отці Василіяни відзначають 400-ліття від дня заснування монашого життя на Чернечій горі та 130-ліття Добромильської реформи Василіянського Чину Святого Йосафата. Святкування відбудеться 18 листопада у монастирі Святого Онуфрія (Добромиль). Архієрейську Святу Літургію очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

 

Щовівторка у Храмі Пресвятої Євхаристії (м. Львів, пл.. Музейна, 3), який є центром молодіжного душпастирства Української Греко-Католицької Церкви відбуваються Літургії для молоді:

 о 18.00 год. Літургія для молоді,

о 19.00 год. зустріч молоді – читання Святого письма, спілкування з цікавими особистостями.