//

Тижневий огляд: переслідування християн (4-10 вересня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса!

 

Переслідування християн в Індії не можуть зупинити Церкву, – ствердив голова місцевого єпископату, кардинал Освальд Грасіас.


Окрім цього, 5 вересня повідомляється, що у Колумбії вбили ще одного католицького священика. За даними видання "ElTiempo", в провінції Рісаральда невідомі особи застрелили священика Генрі Мурільйо Арболеда (Henry Murillo Arboleda).


За даними 7 вересня читаємо, що у Римі пройде конференція ОБСЄ з проблеми наростаючих утисків християн в різних країнах світу.

 

4 вересня в індійській єпархії Куілон, в штаті Керала, була пошкоджена католицька церква. Єпископ єпархії Стенлі Рамон розповів інформаційному агентству "Fides", що стурбований поширенням релігійного екстремізму в Індії, особливо ісламського та індуїстського.

 

8 вересня з’явилося повідомлення про те, що після того, як католицький священик і монахиня нагадали про повернення церковного майна, їх сильно побили невідомі особи. Інцидент стався 3 вересня в південно-східній єпархії Кангдінг в Автономній Префектурі Тибету в Гарза.

 


9 вересня повідомляється, що в індійському штаті Орісса Вищий трибунал постановив виплатити компенсації християнам, що постраждали під час хвилі антихристиянського насильства, що прокотилася по штату в 2008 р.

 

 

За даними 10 вересня читаємо, що християнського паломника, 25-річного Суніе Масиха, який йшов до Церкви Божої Матері в Maріамбаді, Пакистан, викрали і потім убили, коли він на хвилю відійшов від групи. Паломники йшли на святкування Різдва Богородиці до церкви в провінції Пенджаб, яку називають «містом Марії».