//

Тижневий огляд: переслідування християн (31 липня - 6 серпня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5.11-12).


Цього тижня знову читаємо про переслідування християн у світі.

 

2 серпня повідомляється, що в іракському місті Кіркук, розташованому на півночі країни, атакували християнську церкву. Поруч із будівлею вибухнув припаркований автомобіль. Поранені 14 людей, руйнувань зазнали прилеглі будинки.


У справі молодої пакистанської католички Фарах, яку викрали, а потім примусили прийняти іслам і вийти заміж за мусульманина, з’явилися нові факти.

 

Через 7 місяців після нападу на храм у Каїрі коптська Церква має намір подати до суду на єгипетську державу, повідомило німецьке католицьке агентство "KNA".

 

Мусульманські екстремісти в суботу 30 липня спалили церковну будівлю на острові Занзібар на узбережжі Танзанії, лише три дні після того, як було знищено інше місце молитовного зібрання на цьому ж острові.

 

За даними 3 серпня з початком Рамадану – священного місяця мусульман, посилились атаки на християн Іраку. 2 серпня зранку біля сиро-католицької церкви Святої Родини в північно-іракському місті Кіркук вибухнула бомба. Поранено 15 людей, серед яких діти і священики, пошкоджено  30 найближчих будинків.

 

 

Суд Іраку засудив до страти трьох громадян цієї країни за організацію терористичної атаки на християнську церкву в Багдаді, в результаті якої загинуло 68 осіб. В засуджених є місяць для оскарження судового вердикту.

 

Через два роки після того, як натовп мусульман напав на понад тисячу християн в північно-східному пакистанському місті Гойра, провідники місцевих мечетей попросили вибачення за цей вчинок.

 

4 серпня з’явилося повідомлення, що на індонезійському острові Суматра внаслідок підпалу згоріли дві домашні християнські церкви в провінції Ріау. Від 1967 року у цій країні, яка є четвертою за населенням у світі, було спалено близько 1200 церков.

 

5 серпня повідомляється, що Міжнародне товариство з прав людини (IGFM) повідомляє, що у В'єтнамі заарештували сімох католицьких активістів.

 

За даними 6 серпня група мусульман жорстоко побила індійську жінку, яка чотири місяці тому навернулася на християнство з ісламу, і погрожують спалити її дім. Також інші християни є і надалі жертвами утисків і погроз.

 

Повалення президента Башара аль-Ассада може створити небезпеку для християн Сирії попереджає Наман Тарча, особа, якій найкраще відома ситуація християн на Близькому Сході.