//

Тижневий огляд: переслідування християн (30.04-06.05)

30 квітня повідомляється, що Святий Престол засудив винних у скоєнні терористичних нападів на християн, що зібралися на недільній літургії. Про вибухи в найбільшому університеті міста Кано, в Нігерії, і в столиці Кенії – Найробі висловився прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді.


За даними 1 травня читаємо, що на півдні Нігерії зловмисники звільнили викраденого тиждень тому католицького священика. Отець Нвіка Ґбіну несе служіння в єпархії Порт-Харкорт.


У Бразилії вбили італійського місіонера організації «Fidei Donum».


У Мексиці ледве не загинув католицький священик.


2 травня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в Amnesty International опубліковано доповідь, в якій говориться: "Хоча ми не хочемо зловживати словом християнофобія, треба визнати, що дискримінація християн у світі продовжує зростати. Це підтверджують різні установи".


Ще не минуло відлуння недільної різанини християн в університеті в Кано, Нігерія, як агентства повідомляють про подальші напади ісламських терористів, а також про чотирьох убитих в одній з церков у Майдугурі на північному сході країни.


У вівторок, 1 травня, у Нігерії було вбито 6 осіб під час нападу мусульман на християнське село. Як повідомляє info.wiara.pl, інцидент трапився у центральній частині країни неподалік міста Джос.


5 травня повідомляється, що ввечері 3 травня у Мозамбіку на 49-річного о. Валентіма Едуардо Кімале  напали четверо грабіжників і побили священика до смерті. Його в калюжі крові знайшов співбрат зі Згромадження Місіонерів Божої Матері Потішення.

 

5 травня спеціальним молитовним чуванням  в Тангкоку в Камбоджі вшанували пам'ять католицьких мучеників під час  диктатури  червоних  кмерів


Згідно з інформацією за 6 травня читаємо, що агентством Fides опубліковано відозву апостольського вікарія в Непалі, монс. Ентоні Шарми, в якій говориться: «Ми просимо, в ім'я майбутнього, повної поваги свободи віросповідання в Непалі».