//

Тижневий огляд: переслідування християн (30 жовтня – 5 листопада)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!


31 жовтня з’явилося повідомлення, що 16 жовтня копт-християнин був вбитий однокласниками за носіння хреста.


31 жовтня в Іраку відзначають першу річницю різанини у багдадському католицькому храмі, яка забрала життя 42 католиків. Вчора в Римі відправили заупокійну Службу Божу, яку очолив кардинал Леонардо Сандрі.


За даними 1 листопада читаємо, що у Пакистані вже стало поширеною практикою викрадення дівчаток з спільнот релігійних меншин ісламськими групами, примусові шлюби, згвалтування та виготовлення шлюбних сертифікатів. Влада  навіть не намагається переслідувати викрадачів.


«Протягом століть становище християн в Єгипті не було таке складне, як і зараз, після арабської весни», – каже місцевий православний єпископ Анбал Стефанос.


Християни в'єтнамської євангельсько-баптистської громади св. Івана Хрестителя (провінція Куанг Нам) зазнали жорстокого нападу. Троє баптистів отримали серйозні травми голови і доставлені в лікарню.


2 листопада повідомляється, що прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон оприлюднив заяву, в якій сказав: «Надаючи допомогу країнам, що розвиваються, Великобританія буде враховувати ставлення країни до християн».

На Мінданао, другому за величиною острові Філіппін, від 1970 р. вбито 13 католицьких священиків, 12 з цих убивств досі залишаються нерозкритими.

 

Згідно з інформацією за 3 листопада читаємо, що християни в арабському світі також мають право на свободу совісті, релігії, і щоб їх не вважали громадянами другого сорту. Вони також мають право висловлювати свою думку в процесі демократизації в регіоні. Ці твердження містить стаття в журналі «Gerusalemme», який видає Латинський Патріархат Єрусалиму.


Пастор Протестантської церкви з провінції Кашмір, де більшість населення складають мусульмани, знаходиться під домашнім арештом. Поліція також заарештувала і затримала сімох новонавернених християн, котрі відмовилися від ісламу. Причиною арешту пастора і охрещених ним мусульман стали твердження про те, що колишні мусульмани навернулися до християнства під впливом пропозиції про надання їм фінансової допомоги.


4 листопада з’явилося повідомлення, що уряд Бірми запровадив нові правила, що обмежують можливості віросповідання для християн країни, вивчення Біблії і молитви.


Тільки зараз стало відомо ще про дві жертви так званого закону про «богохульство»: пакистанську християнку Руккію Бібі та її чоловіка Муніра Масіха засудили ще 2010 року на 25 років позбавлення волі за «осквернення Корану».


За даними 5 листопада читаємо, що індуїстські екстремісти в Індії загострюють кампанію ненависті та наклепів, спрямованих проти християн. Про це доповідає організація, що займається захистом прав людини – Загальноіндійська Рада Християн. Ці тривожні повідомлення підтверджують і церковні джерела в різних регіонах Індії.