//

Тижневий огляд: переслідування християн (28 серпня-3 вересня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса!

 

За даними 29 серпня читаємо, що індуїстські екстремісти напали на католицьку церкву сиро-маланкарського обряду в індійському штаті Андрха Прадеш. Вони підпалили вівтар церкви, спалили хрест і Біблію, що була в храмі.

 


30 серпня з’явилося повідомлення про те, що призначення так званого "тибетського бульдога" новим секретар Комуністичної партії в провінції Хебей католики в Китаї зустріли з неспокоєм.

 


Іранська влада конфіскувала 6500 Біблій у рамках останніх акцій, покликаних зупинити поширення Доброї Новини в цій країні, де позиції ісламу дуже сильні.

 


1 вересня повідомляється, що 30 серпня вранці калабрійська мафія обстріляла автомобіль о. Джузеппе Кампісано. 59-річний священик вже давно бореться з організованою злочинністю в цьому регіоні Італії.

 


У перуанському місті Уарас невідомі осквернили католицьку церкву і викрали посвячені частички.

 


За даними 2 вересня читаємо, що через три роки після хвилі насильства, що прокотилася штатом Орісса, в результаті якої постраждали 18 тисяч осіб і 50 тисяч змушені були залишити свої будинки і жити у жебрацьких умовах, благодійна організація "Допомога Церкві в потребі" (Ayuda a la Iglesia Necesitada) публікує доповідь, що засвідчує про безперервну дискримінацію християн в Оріссі.