//

Тижневий огляд: переслідування християн (24.09. – 30.09)

24 вересня повідомляється, що натовп пакистанських демонстрантів, обурених фільмом "Невинність мусульман", спалив англіканський храмсвятого Павла в місті Мардані на північному заході країни.

 

            На півночі Синаю християнським сім'ям погрожують розправою. Незважаючи на поради служителів місцевої церкви, християнські жителіприкордонних єгипетських міст Рафах і Аль-Ариш відмовляються виїжджати зі своїх домівок.

 

У Мексиці вбили католицького священика.  45-річний о. Теодоро Марісцал Рівас служив в передмісті Лос-Мочіс на заході країни і, ймовірно, став жертвою пограбування, повідомляє KAI.

 

У кулуарах влади готується пiдступний сценарiй розколу однiєї з найбiльших українських Церков-- УГКЦ.

 

За даними 25вересня читаємо, щов Нігерії в результаті теракту під час недільної Літургіїзагинули чотири особи і кілька десятків отримали поранення. Терорист-самогубець підірвав авто саме в той час, коли з храму виходили вірні.

 

Після тижневого розслідування пакистанська поліція визнала, що немає жодних доказів проти Римші Масіх, розумово відсталої дівчинки-християнки, заарештованої за звинуваченням у «богохульстві»і потім відпущеної під заставу, повідомило агентство «Fides».

 

Викрадення 150 віруючих греко-католиківпотрясло християнську спільноту Сирії. Область, де проживали викрадені християни, вже протягом багатьох місяців повністю контролюється збройними бригадами, які розпоряджаються тут на свій розсуд.

 

Антикатолицькі кампанії у Польщіне увінчалися успіхом, – пише «Rzeczpospolita». Згідно статистики, яку подає газета, цього року до семінарій прийнято 880 кандидатів до священства, минулого і позаминулого року їх було  906 і 876 відповідно.

 

26 вересня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що  у Сирії були звільнені всі християни-мелькіти, викрадені в околицях села Раблех, розташованого поблизу ліванського кордону і міста Кусаїр, в сирійській провінції Хомс.

 

Власник єгипетського телеканалу "Аль-Омма" Ахмед Мухаммед Абдулла і його син постануть перед судом за образу християнської віри і спалення Біблії.

 

27 вересня повідомляється, що троє мусульман у пакистанському місті Фейсалабад зґвалтували 16-річну християнку. Цей випадок стався посеред білого дня в будинку одного із виконавців злочину.

 

Згідно з інформацією за 30 вересня читаємо, що у французькому місті Обань (на схід від Марселя, департамент Буш-Дю-Рон) злочинці, намагаючись знайти гроші, напали на двох священиків і катували їх.

 

У цьому році в Україні 31 раз обікрали церкви та інші релігійні святині. При цьому представники міліцейського відомства зазначили, що зазначена проблема є на сьогодні дуже і дуже актуальною.