//

Тижневий огляд: переслідування християн (23–29 жовтня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

 

24 жовтня з’явилося повідомлення про те, що вандали пошкодили дві католицьких школи в Мангалуру, портовому місті на південному заході індійського штату Карнатака. Вандали закидали камінням, пляшками і цеглою школу св. Терези, а також зламали вітражі в коледжі Падуя.


За даними 25 жовтня читаємо, що Католицька Церква в Кот-д'Івуарі тільки за останні два місяці зазнала 30 бандитських нападів на культові споруди, – заявив прес-секретар Архиєпархії Абіджану після того, як лише за один день відбулось там три такі напади на два монастирі та церкву.


26 жовтня повідомляється, що християни є жертвами військової операції, спрямованої на етнічні меншини качинів, що живуть у північних районах Бірми. Солдати переоблаштовують церкви на тимчасові бази і жорстоко поводяться з мешканцями християнських сіл.


Адвокат іранського пастора Юсефа Надархані припускає, що верховний лідер Аятолла Алі Хаменей  висловить свою думку щодо долі пастора протягом 20 днів.


В'єтнамський режим знову провокує і принижує католиків із столичної парафії Тай Ха. Тепер міська влада Ханою вирішила побудувати при непокірливій церкві очисну споруду.


Відповідно до інформації за 27 жовтня читаємо, що один з головних захисників християн у Пакистані виступив із проханням припинити поширювати у міжнародних медіа інформацію про перебіг розгляду справи Асії Бібі, християнки, котрій загрожує смертна кара, відповідно до горезвісного закону про «богохульство».


У Пакистані все частіше трапляються випадки викрадення і зґвалтування мусульманами дівчат-християнок, яких потім примушують приймати іслам і вступати з насильниками в шлюб. З цього приводу б'ють на сполох багато неурядових організації.


29 жовтня з’явилося повідомлення, що в Еритреї померло ще троє християн, які були заарештовані через свою віру.

 


27 жовтня Європейський Парламент на своєму засіданні прийняв резолюцію, в якій закликав припинити в Єгипті і Сирії насильство щодо християнських громад і зажадав більшого захисту для них, з рішучістю засудивши акти насильства, які відбувалися під час мирних маніфестацій в цих країнах.