//

Тижневий огляд: Переслідування християн (2.07. – 8.07.)

2 липня повідомляється, що директор прес-служби Апостольської Столиці, о. Федеріко Ломбарді, засудив напади на християнські церкви у місті Гарісса на півночі Кенії 1 липня, в  результаті яких загинуло як мінімум 17 осіб і більше 60 отримали поранення.


Для індуса часто національна ідентичність ґрунтується на релігійній приналежності до індуїзму, стверджує автор німецького блогу «Verfolgte Kirchе». Тому дискримінація щодо релігійних меншин відбувається регулярно, особливо в провінції.


За даними 3 липня читаємо, що американський "Gatestone Institute" опублікував свою щомісячну доповідь про переслідування християн з боку мусульман у травні 2012 року. Текст дослідження описує випадки дискримінації та антихристиянського насильства в 20 країнах світу.


Недільні напади на храми в кенійському місті Гарісса є «невиправданими актами насильства». Вони не лише викликали смерть невинних людей, але «підсилюють почуття невизначеності серед християн і всіх громадян Кенії, які люблять мир», – зазначив кардинал Джон Нджуе.


8 липня з’явилося повідомлення про те, що вчинком, гідним осуду, назвала Церква у Пакистані спалення живцем мусульманина, звинуваченого в богохульстві. Цей випадок відбувся у провінції Пенджаб. Натовп, підбурений ісламськими релігійними провідниками, увірвався у відділок поліції і насилу витягнув з камери Гулама Аббаса, потім обіляв його бензином і на очах в поліції підпалив. Чоловіка заарештували після звинувачення в оскверненні Корану.