//

Тижневий огляд: переслідування християн (18.06-24.06)

18 червня повідомляється, що о. Федеріко Ломбарді закликає прийняти ефективні міри проти антихристиянського тероризму в Нігерії.

 

Для християн в штаті Орісса, східна Індія, знову настали важкі часи. На настоятеля і членів християнської спільноти в одному з сіл, приблизно 12 сімей, жорстокого напала організована група з приблизно 50 індуїстських екстремістів.

 

За даними 19 червня читаємо, що опублікована статистика Верховного комісара ООН у справах біженців, згідно з якою через війни в кризових районах і релігійні переслідування зростає кількість біженців.

 

20 червня з’явилися повідомлення, зокрема про те, що ситуація у північній Нігерії післянедільних замахів на християнзалишається далекою від нормальної. Кількість жертв терактів зросла до 68.

 

Папа Бенедикт XVI звернувся із закликом до відповідальних за насильства в Нігерії, щоб негайно припинити кровопролиття багатьох невинних людей.

 

На Шрі-Ланці буддійський монах, який викладав курс в гімназії, побив учня-християнина за те, що той не зміг назвати імена батьків Будди, пише AsiaNews.

 

Кардинал Фернандо Філоні, префект Конгрегації Євангелізації Народів, в інтерв'ю італійському журналу "30 Giorni" торкнувся теми взаємин між Святим Престолом і владою Китаю. Єрарх переконаний, що поділи, які існують серед католиків азіатської країни, "не є результатом церковних подій, але історичних і політичних обставин".

 

На острові Занзібар (Танзанія) християни намагаються домогтися покарання для сепаратистів ісламістського угрупування, що зруйнували місця богослужінь.

 

Відповідно до інформації, яка надійшла 21 червня, читаємо, що Церква у В’єтнамі засудила побиття католиків у с.Чау Бін на півночі країни. У заяві, яку видала єпархія Він, звернено увагу на те, що відповідальною за цей інцидент є місцева влада, яка порушила право католиків на свободу віровизнання і наразила на образи і удари.

 

22 червня повідомляється, що в індонезійській провінції Ачех Сінгкіл місцеві чиновники закрили 20 церков і, ймовірно, найближчим часом повністю знищать їх, повідомляє агентство CWN з посиланням на Jakarta Post.

 

В іранському місті Мешхед заарештований навернений з ісламу християнин Вахід Зардан. Разом з дружиною та іншими членами «домашньої» церкви Зарді відвезли співробітники сил безпеки, пише MohabatNews. У будинку був проведений обшук.

 

Жертвами міжрелігійних зіткнень на півночі Нігерії за останні 5 днів стали, згідно з різними джерелами, від 110 до 138 осіб.