//

Тижневий огляд: переслідування християн (18 - 25грудня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса. Вони дуже потребують наших молитов!

 

19 грудня стало відомо, що організація «International Christian Concern» (ICC) розповсюдила інформацію про те, що саудівські сили безпеки заарештували 42 ефіопських християн, які зібралися на спільну молитву в Джидді в минулий четвер, 15 грудня.


В останні дні все більше набирає обертів нова антихристиянська кампанія в Шрі-Ланці, передає інформаційне агентство Fides.


За даними 20 грудня читаємо, що 16 грудня депутати Конгресу Сполучених Штатів Америки проголосували за те, щоб продовжити термін праці Комісії з релігійної свободи в світі (USCIRF) ще на 3 роки.


21 грудня з’явилося кілька повідомлень зокрема про те, що на зустрічі в італійському посольстві при Святому Престолі наголосили на потребі захищати переслідуваних християн.


У Лаосі заарештували вісьмох лідерів євангелістської спільноти за святкування Різдва, повідомляє Радіо Ватикану.

 

Після серії нових бомбардувань, які у північній Нігерії проводить антихристиянська секта Боко Харам, католицькі єпископи країни висловили заклик до «примирення, справедливості та миру перед лицем драматичних викликів для безпеки у країні».


Згідно з інформацією за 22 грудня читаємо, що влада Пакистану напередодні Різдва розмістить додаткові наряди поліції і снайперів в околицях християнських церков в містах країни.


Незважаючи на постійні заклики до припинення насильства, у Нігерії не припиняються вибухи.  Як повідомляє Радіо Ватикану, відповідальність за них покладають на ісламську секту Боко Харам.


Звільнити 50 тис. християн з концтаборів Північної Кореї апелюють організації, які захищають свободу віросповідання.


23 грудня повідомляється, що замовчування релігійної дискримінації у Пакистані засудили лідери релігійних меншин. У Лахорі відбулась конференція, присвячена майбутньому пакистанських релігійних спільнот.

 

За даними 24 грудня читаємо, що цього року християнам Західної Яви доведеться обійтися без Різдва. Місцеві ісламісти разом з місцевим урядом забороняють громадське святкування.


Під спеціальним наглядом поліції та служб безпеки святкували Різдво християни Пакистану, Лівії та Іраку. З огляду на питання безпеки скасовано всі богослужіння після заходу сонця.


25 грудня з’явилися повідомлення про те, що у торговому центрі «Stovner» в Осло на звичному місці, де зазвичай виставляли різдвяну ялинку, цього року її немає. Причина - рішення місцевої влади «Stovner komunne», яка не без задоволення повідомила, що врахувала прохання деяких жителів району, яких дратує символ чужої для них релігії.


Близько 20 осіб постраждали в результаті  потужного вибуху у церкві в столиці Нігерії - Абуджі. Це сталося у день Різдва.


Вибуховий пристрій спрацював у неділю біля церкви у нігерійському місті Джос через кілька годин після вибуху біля католицької церкви в передмісті нігерійської столиці Абуджі. До кінця дня 25 грудня в Нігерії пролунало ще чотири вибухи. Про кількість постраждалих жертв наразі не повідомляється.