//

Тижневий огляд: переслідування християн (13.08-19.08)

13серпня повідомляється, що комісія із захисту прав людини в Пакистані повідомляє про зростання числа викрадень дівчат і жінок, представниць релігійних меншин, з метою насильницького навернення  в іслам.

 

В Нігерії відбулася атака на християнські місця поклоніння. Озброєний чоловік обстріляв Католицьку церкву Всіх Святих. Це відбулося в той момент, коли віруючі залишали храм після служби.

 

У Колумбії помер священик, на якого напали і поранили ножем у місті Кукута на північному сході країни. Отцю Пабло Санчесові було 67 років. Колумбія є однією з найбільш небезпечних країн для людей Церкви

 

Католицька єпархія південнокорейського острова Чеджу зажадала від влади офіційних вибачень після того, як близько 20 співробітників сил безпеки зірвали Службу Божу. Отець Бартоломео Мун Джон Хен, який відправляв Літургію, стверджує, що був збитий з ніг правоохоронцями у той час, коли роздавав Причастя. Він також заявив, що один із поліцейських наступив на облатки, що впали на землю.

 

За даними 14 серпня читаємо, що індуїстські екстремісти в Непалі шантажують католиків з парохії столиці Катманду. У  церкві Успіння Богородиці вже посилили заходи безпеки після того, як до пароха телефонував один з екстремістів і пообіцяв замінувати церкву, якщо католики не допомагатимуть організації Армія захисту Непалу (Nepal Defense Army – NDA).

 

15 серпня з’явилося повідомлення про те, що Саудівська Аравія висунула заперечення проти створення кількох десятків нових доменів першого рівня, які планує продати регулююча дану сферу інтернету організація ICANN, повідомляє mignews.com. Саудівці заперечують проти продажу нового домену першого рівня .сatholic Ватикану.

 

 17 серпня повідомляється, що в Івано-Франківську біля міського озера є джерело з чистою питною водою. Біля нього свого часу збудували капличку, в центрі якої встановили скульптуру Діви Марії. Невідомі позбиткувалися зі святині.

 

Активістки жіночого руху Femen спиляли бензопилою і повалили хрестжертвам політичних репресій у Києві недалеко від Жовтневого палацу.

 

Відповідно до інформації за 19 серпня читаємо, що ряд західних ЗМІ, в тому числі Daily Mail FOX News Allgemeiner поширили повідомлення про те, що під час недавніх зіткнень в Каїрі прихильників "Братів-мусульман" і їхніх світських супротивників, деякі з останніх були розп'яті на хрестах. Особливу ненависть у ісламістів викликають представники світської преси та християни.