//

Тижневий огляд: переслідування християн (12-18 лютого)

13 лютого повідомляється, що у Європейському Парламенті знову планують обговорювати тему переслідування християн.


Єпископ Даніель Дженкі, котрий перебуває у Римі з нагоди візиту "аd limina apostolorum" єпископів США, зазначив, що політикам, котрі вважають себе католиками, слід пам'ятати про те, що одного разу їм доведеться відзвітувати за свої дії перед Богом.


За даними 14 лютого читаємо, що поки ще занадто рано оцінювати як перемога ісламської опозиції в Кувейті вплине на взаємини з християнською спільнотою. Так вважає апостольський вікарій Північної Аравії.


Німецькі політики заявили про намір підняти питання про переслідування християн в деяких країнах світу на Генеральній Асамблеї ООН.


15 лютого з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що явище тероризму в Африці не обмежується Нігерією. Стурбованість цим фактом висловив президент Папської Ради "Iustitia et Pax".


Незважаючи на те, що Сирія регулюється законом війни, діалог залишається єдиним виходом з нинішньої кризи – ще раз нагадують християни Сирії.


Комуністичні та православні агітатори не перестають повторювати брехню про блаженного Алойза Степінца, виставляючи його  військовим злочинцем. Тим не менше, історичним фактом є те, що цей Блаженний, тоді Загребський Архиєпископ,  в часі ІІ Світової війни рятував жертв фашистського режиму.


Згідно з інформацією за 16 лютого читаємо, що розлючений натовп мусульман під проводом членів секти салафітів підпалив церкву коптів у селищі на північ від Каїру в часі останніх атак на християнську меншину після січневих виборів в країні.


Група озброєних людей напала на протестантську церкву в місті Уарглі, на сході Алжиру. Нападники демонтували хрест на вершині храму і розграбовували приміщення.


Цілком несподівано, як відзначають коментатори, популярний у США ліберальний журнал «Newsweek» опублікував статтю про війну між християнським і мусульманським світами, яка насправді вже триває без офіційних проголошень.


У Китаї, порівняно з попереднім роком, кількість випадків переслідувань християн у 2011 році зросла на 40%. Асоціація ChinAid опублікувала доповідь, що засуджує таку ситуацію.


17 лютого повідомляється, що Церква Німеччини є солідарною з єгипетськими християнами. Про їхню драматичну ситуацію говорив єпископ єпархії Айхштет Грегор Марія Ханке. Після тижневого візиту солідарності до цієї країни німецький єпископ заявив, що зараз єгипетські християни розчаровані, маргіналізовані та дискриміновані.