//

Тижневий огляд: переслідування християн (10.09. – 16.09.)

10 вересня повідомляється, що представник Святого Престолу висловив задоволення у зв'язку зі звільненням пакистанської дівчини-підлітка, звинуваченої у богохульстві, повідомляє Радіо Ватикану. З іншого боку він зазначив, що все це є вираженням переважаючого у Пакистані беззаконня.

 

За даними 11 вересня читаємо, щоглава Пакистанського християнського конгресу Назір Бхатті зажадав повторного розслідування всіх випадків, що пов'язані з пакистанським законом про богохульство, коли його застосовували щодо християн, ахмадитів (релігійна секта, що відокремилася від ісламу) і мусульман, повідомляє Pakistan Christian Post.

 

Алжир посилив державний контроль над релігійними установами. Це передбачає новий проект закону, що підготовлений відповідно до реформ, викликаних так званою арабською весною.

 

12 вересня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що депутати Балтської міської ради Одеської області відмовили римо-католицькій громаді міста у виділенні і закріпленні за нею в оренду земельної ділянки.

 

У Польщі семеро депутатів ліво-ліберальної опозиційної партії «Рух Палікота» подали в суд на парламентську канцелярію за «порушення особистих прав, таких як свобода совісті та віросповідання». Політики вимагають видалити розп'яття, яке висить упродовж 15 років в палаті сейму, пише religion.ORF.at.

 

У розмові з журналістом видання Haaretz один з вищих представників Католицької Церкви на Близькому Сході, Кустод Святої Землі П'єрбаттіста Піццабалла поскаржився на байдужість ізраїльського суспільства і уряду до актів підбурювання і насильства проти християн.

 

Відповідно до інформації за 13 вересня читаємо, що поліція Узбекистану конфіскувала релігійну літературу в квартирі парафіянки РПЦ МП Валентини Плешакової і побила її дочку-інваліда Наталю, намагаючись змусити молоду жінку в поліцейській дільниці перейти в іслам, повідомляє "Форум 18".

 

14 вересня повідомляється, що у церкві св.Хреста вірменської католицької громади на північ від Бейруту вчинено акт вандалізму. У ніч з середи на четвер в храмі зруйнували статую св. Ріти, декілька ікон і розграбували секретаріат.