//

Тижневий огляд: переслідування християн (1 - 8 січня)

2 січня повідомляється, що понад 60 осіб загинуло 1 січня в етнічних зіткненнях у східній частині Нігерії. Ще не з’ясовано, хто стоїть за цими актами насильства.


За даними 3 січня читаємо, що ісламська секта Боко Харам поставила християнам ультиматум, за яким вони у триденний строк повинні залишити північну Нігерію, в якій переважають мусульмани.


4 січня з’явилося повідомлення, що у швейцарському місті Берн було представлено щорічний звіт міжнародної організації «Open Doors» стосовно переслідування християн у світі.


Згідно з інформацією за 5 січня читаємо, що пакистанський католик став керівником банківської філії, а мусульмани почали переслідувати і погрожувати його сім’ї.


6 січня повідомляється, що на півночі Нігерії невідомі бойовики обстріляли церкву. В результаті нападу шестеро чоловік було вбито.


За даними 8 січня читаємо, що в єгипетському регіоні Кена 5 січня відбувся перший тур загальнонаціональних виборів. Однак більшість християн не пішли голосувати. Причиною цього став страх за власну безпеку.


Захисники прав людини живуть в страху, а закон про богохульство навряд чи відмінять. Саме так було охарактеризовано ситуацію в Пакистані під час урочистостей відзначення пам’яті ганебно вбитого губернатора Сальмана Тассіра.


«Більше від секти Боко Харам ми побоюємося безпорадності уряду», – заявив агентству Misna єпископ Метью Хассан Kука. Нігерійський єрарх служить на півночі країни, де ісламські терористи найбільше активно діють.