//

Тижневий огляд: переслідування християн (05.11. –11.11)

5 листопада повідомляється, що у місті Eнугу, на Півдні Нігерії, об’єктами  вандалізму стали вівтар, літургічні речі, музичні інструменти, лавки, амвон, фігурки і образи. Там, у ніч із 3 на 4 листопада нападники зруйнували парафію св. Лева Великого. На щастя, нікого не поранили і не вбили. На думку поліції, це був демонстративний терористичний акт, спрямований проти християн.

 

Кількість випадків переслідувань християн за останні 10 років збільшилася на 400% на території країн вікна 10/40 (країни Африки та Азії, що лежать між 10 і 40 градусами північної широти). Такі дані наводить організація «Євангеліє для Азії».

 

За даними 6 листопада читаємо, що на тлі переслідувань та утисків християн у всьому світі перемога антихристиянськи налаштованого Обами могла би стати каталізатором до посилення християнофобії у всьому світі.

 

7 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що індонезійські мусульмани вкотре не допустили християн відправити недільне богослужіння у містечку Бекас, що розташоване на околиці столиці Джакарти. Йдеться про протестантську громаду, яка зустрічається на молитву в приватному будинку, бо влада відкликала видані раніше дозволи на будівництво церкви.

 

В Буенос-Айресі натовп проабортивних та антиклерикальних осіб напав на католицьку катедру. Нападники викрикували образливі і богохульні фрази, кидали яйцями і намагались увірватись до храму під час богослужіння.

 

Згідно з інформацією за 8 листопада читаємо, що жах і обурення переповнюють християнську спільноту в індійському штаті Орісса після того, як два тижні тому зґвалтували двох 13-річних дівчаток, одна з яких померла. Два окремі напади відбулися під час індуїстського свята Дуссехара, що відзначає перемогу божества Рами над злом.

 

Німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що християнство - це «найбільш переслідувана релігія в усьому світі». Ангела Меркель, роблячи таку заяву, також оголосила, що зовнішня політика Німеччини повинна бути більш чутливою до проблем християнських меншин в інших країнах.