//

Тижневий огляд: переслідування християн (01.04-08.04)

2 квітня повідомляється, що одна особа загинула і кілька отримали поранення в результаті двох антихристиянських терактів в Кенії. У Момбасі невідомі кинули гранати в групу послідовників Христа, які після богослужінь поверталися додому.


Двоє провідних католицьких єпископів південної Нігерії засудили діяльність ісламської терористичної групи Боко Харам за напади на християн та їх храми.


За даними 3 квітня читаємо, що група індуїстських екстремістів у південно-західному індійському штаті Карнатака напала на п’ятьох християн і жорстоко побила їх. Серед жертв нападу був протестантський пастор.


Індонезійський уряд анулював дозвіл на будівництво нової церкви в єпархії Паданг і оголосив, що на цій території збудують об'єкт іншого призначення. Представники місцевої церкви назвали це рішення ще одним прикладом порушення релігійної свободи.


«Арабська весна» розчарувала християн цього регіону – так становище послідовників Христа після суспільних протестів та політичних змін у Єгипті прокоментував глава Коптської Церкви в Німеччині єпископ Анба Даміан.


За два тижні після військового перевороту, коли в Малі скинули уряд президента Амаду Тумані Туре, повстанці-туареги, співпрацюючи з окремими ісламістськими угрупованнями, знищили парафію і офіс Карітасу в Гао.


Від нападів ісламістських угруповань християни втікають з Аль-Кусайру (Kusayr), міста в західно-центральній Сирії.


4 квітня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що християни Багдаду очікують на додатковий захист від уряду впродовж Страсного Тижня та Великодня. Хресну Дорогу, яка традиційно проходить вулицями міста, перенесли в приміщення храму.


Ісламські фанатики погрожували зірвати святкування Великодня пакистанськими християнами. Багато християнських громад країни вже отримали погрози і попередження з цього приводу, передає AsiaNews.


Згідно з інформацією за 5 квітня читаємо, що шкільні підручники в Пакистані сприяють ісламському релігійному фанатизму, дискримінації меншин і провокують  міжрелігійні конфлікти. Про це повідомили католицькі активісти Національної комісії "Справедливість і мир", даючи оцінку стану освіти в країні.


6 квітня повідомляється, що коптського священнослужителя було затримано в аеропорту Каїра єгипетською  військовою владою. Єгипетського священика  звинувачують у  поширенні ненависті та  підбурюванні громадських протестів  після повалення режиму Мубарака.


Християнське подружжя, Деніела і Шерон Діксон, звільнили через «надмірну побожність». У своєму кабінеті подружжя повісило репродукцію картини «Тайна вечеря».


Ісламських екстремістів з організації Аль-Шабааб в Кенії підозрюють у тому, що вони кинули гранату в групу християн, які зібралися на вулиці для молитви. В результаті нападу загинула жінка і 8-річний хлопчик, а щонайменше 30 осіб отримали поранення.


90 тис. жителів  трьох міст Малі, де  відбувся заколот  повстанців, позбавлені усякої допомоги. Йдеться про  міста Гао, Томбукту і Кідал,  звідки втекла частина населення, особливо християни.


За даними 8 квітня читаємо, що у Нігерії в результаті двох вибухів загинули щонайменше 18 осіб. Один із вибухів відбувся поряд з християнським храмом.