//

Тижневий огляд: переслідування християн (23.07- 29.07)

23липня повідомляється, щоу Нігеріїв минулому році було зруйновано 765 християнських храмів, пише The Newnan Times-Herald Inc.

 

Італійський міністр закордонних справ Джуліо Терці заявив про необхідність працювати над тим, щоб зупинити антихристиянське насильство, повідомляє агентство "CWN". Запобігання гонінь на християн повинно стати вищим пріоритетом світових лідерів, вважає пан Терці.

 

За даними 24липня читаємо, що пропагування ісламського радикалізму спричиняє напруженість у взаєминах з християнами, а також всередині мусульманської громади в Албанії. Про це повідомляє Фонд «Допомога Церкві в потребі».

 

25 липня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що ісламістське угруповання заколотників «Ліва-аль-іслам» («Бригада ісламу»), яка нещодавно взяла на себе відповідальність за вбивство головних генералів уряду Асада, вранці 23 липня повністю знищила християнську родину в Баб Тумі (Дамаск).

 

У пакистанському Хайдарабад (провінція Сінд) загинули два  християнина. Згідно Pakistan Christian Post, вони стали жертвами нападів екстремістів.

 

Cеред християн в провінції Ачех (Індонезія) зростає обурення, спричинене все частішими за останні місяці нападами з боку екстремістських угруповань або невідомих осіб. Зростаюче насильство щодо християн посилюється політикою місцевої влади, яка замість того, щоб зупинити атаки, продовжує закриття церков і молитовних будинків через імовірну відсутність дозволу на будівництво.

 

У столиці Непалу Катманду демонтована найстаріша протестантська церква. За інформацією AsiaNews, демонтаж відбувався і в той час, коли близько 500 вірних зібралися у храмі для молитви.

 

Відповідно до інформації за 27 липня читаємо, що християни в Сирії виявилися в центрі постійно зростаючого конфлікту між вірними уряду Башара Ассада військами і повстанцями. Open Doors висловлює серйозну стурбованість долею 1,5 млн. сирійських християн у разі повалення Ассада і приходу до влади ісламістів.

 

Незаконне привласнення землі заможними мусульманами в Пакистані є систематичним явищем, вважає автор порталу Observatoire de la christianophobie. З посиланням на Fides, він повідомляє про те, що в районі Касур (штат Пенджаб) 8 співробітників поліції в супроводі озброєних людей прибули на землі, що належать християнам Ашик і Хуші Масіха.

 

В індійському штаті Карнатака тривають переслідування членів протестантських громад з боку індуїстських екстремістів.

 

29 липня повідомляється, що глава дикастерії Ватикану вказав на потребу більшої відкритості між послідовниками різних релігій. Християни повинні пам'ятати наскільки важливо вести екуменічний діалог між собою в перспективі міжрелігійного співробітництва з метою забезпечення ефективної свободи всіх, як окремих осіб, так і цілих народів.