//

Тисячі християн Пакистану попрощалися з убитим міністром-католиком

Сьогодні у Пакистані відбувся похорон застреленого екстремістами міністра у справах релігійних меншин Шахбаза Бхатті. На церемонії зібралися тисячі християн, релігійні керівники, іноземні дипломати та урядовці, серед яких був і прем'єр-міністр Юсуф Раза Гілані.

  

Похоронна служба відбулася у Церкві Богородиці з Фатіми в Ісламабаді, яку відправили єпископ Ісламабаду-Равалпінді Руфін Ентоні, апостольський нунцій у Пакистані Едгар Пена Парра та ще 18 священиків.

  

Під час проповіді єпископ столиці Пакистану назвав Бхатті, вбитого групою екстремістів у середу, "сином", і сказав, що він бачив його "зростання". Прелат пригадав, як "починаючи з самого дитинства він звик заступатися за дітей, які не могли постояти за себе. (...) Він регулярно відвідував мене для вивчення Біблії. У дуже молодому віці він присвятив своє життя  Ісусові Христові".

  

Після похоронної відправи тіло вертольотом було доставлене до рідного села покійного міністра - Хушпуру, що поблизу Фейсалабаду, в Пенджабі, де було вжито надзвичайних заходів безпеки: перекрито дороги, околиці патрулювалися військовими, а на дахах будинків розмістилися снайпери. На вулицях села були встановлені прапори й афіші, що вітають Бхатті.

  

Більше 10,000 осіб зібралося біля місцевої Католицької церкви, щоб попрощатися із загиблим. Похорон тривав протягом декількох годин, щоб дозволити людям віддати останню шану вбитому міністру. Щоб показати свою солідарність, до християн приєдналися також сотні мусульман, сикхів та індусів. Натовп був спокійний і не жодного інциденту не трапилося. Люди тільки тихо терпіли своє горе та біль.

  

Християни, які втратили зі смертю Бхатті свого головного захисника у мусульманському суспільстві, плакали і посипали голову попелом.

  

Учора, тим часом, тисячі людей вийшли на вулиці Ісламабаду, Лахору, Карачі, Фейсалабаду, Сіалкоту і Хушпуру, щоб протестувати проти огидного вбивства.

   

За матеріалами www.asianews.it та www.christiantoday.com