//

У Тернополі діятиме новий християнський навчальний заклад

Таке рішення прийняли на дев`ятій сесії Тернопільської міської ради 20 червня. Навчально-виховний комплекс «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» функціонуватиме з вересня 2011 року. Заклад створено шляхом реорганізації Тернопільської загальноосвітньої школи №12 та Християнського колегіуму ім. Йосифа Сліпого.

 

Від імені владики Василія Семенюка, єпарха Тернопільсько-Зборівського, у засіданні взяли участь синкел у справах мирян о. Андрій Романків та відповідальна за християнські католицькі навчальні заклади у Тернопільсько-Зборівської єпархії Анна Зварич. О. Андрій Романків ознайомив народних обранців із моделлю Християнський колегіум ім. Йосифа Сліпого, який діяв з 2004 року. «Навчальний заклад пропагував християнську мораль і цінності відповідно до Конституції України та чинного законодавства при підтримці і духовній опіці Тернопільсько-Зборівської єпархії». Священик зазначив, що «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» стане інноваційним навчальним закладом розвитку духовних та розумових цінностей особистості, гармонізації стосунків «учитель-учень», «учитель-батьки», «учень-учень», а також практичним втіленням договору про співпрацю та партнерство з метою впровадження в систему освіти Тернополя християнської моралі, культури та традицій нашого регіону, який уклали 31 травня 2011 року єпарх Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк та міський голова Тернополя Сергій Надал.

 

«У новій моделі християнської школи об’єднаються зусилля держави і церкви для реалізації спільної мети – навчання і виховання українського молодого покоління всебічно зрілими і духовно-розвиненими особистостями – розповідає Анна Зварич. - Навчальна діяльність у закладі здійснюватиметься за програмами державного стандарту України, однак усі напрямки виховної роботи будуть об’єднуватись у понятті «християнське виховання»… Весь виховний простір навчального закладу буде спрямований на захист духовного світу дитини від сучасної пропаганди насильства, знецінення сімейних та духовних цінностей».

 

Джерело: www.tze.org.ua