//

Теракт в Нігерії забрав життя 41 християнинові

Щонайменше  41 людина загинула в результаті теракту, що стався, як повідомляє AFP, в переважно християнському районі нігерійського міста Кано – адміністративного центру однойменного штату на півночі країни.


Ймовірно, офіційна кількість загиблих буде зростати, співробітники служб безпеки досліджують місце вибуху, який стався в понеділок 18 березня.


У скоєнні вибухів підозрюють смертників ісламістського угруповання «Боко Харам».


Як повідомили свідки теракту, які  вижили, вони бачили, як два смертники протаранили своїм автомобілем автобусну станцію, після чого стався потужний вибух.


Те, що теракт був спрямований саме проти християн, підтверджує той факт, що автобусна станція обслуговувала маршрути, що курсують у напрямку до південних регіонів країни, населення яких переважно сповідує християнство, на відміну від «мусульманських» північних штатів.


Президент країни, Джонатан Гудлак, виступив із засудженням теракту і заявив, що уряд продовжить «безжальну війну проти терористів», хоча, як відзначають спостерігачі, результати цього не дуже помітні.


Християнська асоціація країни, яку зараз очолюють євангелисти, виступила у вівторок,  19 березня, із заявою, в якій говориться, що останні акції «були ознакою передбачуваного бажання знищити християн і християнство на півночі країни».


Католицькі лідери Нігерії проявили велику стриманість і заявили, що терористи, вірогідно, хочуть спровокувати міжрелігійні конфлікти. Вони закликали християн і мусульман спільно працювати заради миру.


Характерно, що автобусна станція міста Кано в січні минулого року вже піддавалася терористичній атаці ісламістів, в результаті  чого поранили декілька чоловік.


За матеріалами www.sedmitza.ru