//

Теракт у християнському кварталі Алеппо

У неділю 18 березня терорист-смертник підірвав начинений вибухівкою автомобіль у житловому кварталі району Ас-Сулейманія, християнському районі північного сирійського міста Алеппо, убивши трьох і поранивши 30 осіб.
Цей вибух, другий в місті після початку заворушень, стався в той час, коли вулиці переповнені людьми в перший робочий день тижня.

 

Три одночасно терористичні атаки відбулися 17 березня в Дамаску – біля будівлі розвідки ВВС і Департаменту кримінального розшуку, також розташованого в районі, населеному християнами. Третій транспортний засіб вибухнув біля армійського автобуса.


Напади, влаштовані «терористами, яких підтримують іноземні держави», повинні перешкодити «міжнародним зусиллям знайти політичне вирішення кризи», – заявляє уряд Сирії.

 

Джерела в Алеппо повідомили про посилення діяльності повстанців на північ від міста. Християни кажуть, що на церкви також нападають, і все це створює таку ситуацію, що була в Іраку напередодні американської окупації цієї країни.


Поширюють чутки, що Саудівська Аравія постачає зброю сирійським заколотникам через Йорданію, однак у Аммані це заперечують.

 

За матеріалами www.regions.ru