//

Теологічний Інститут ім. св. Йосифа Більчевського вступив у третій навчальний рік

Нещодавні дні літургічного спогаду про Блаженного Івана Павла ІІ і св. Йосифа Більчевського, на честь якого названо Теологічний Інститут в Брюховичах біля Львова, збіглися там з інавгурацією нового навчального року та міжнародним симпозіумом на тему «Діалог. Толерантність. Правда».

 

З цієї нагоди Архиєпископ-Митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви в Україні Мечислав Мокшицький очолив Службу Божу в каплиці Львівської Вищої Духовної Семінарії та виступив під час інавгураційної академії. Доповідь виголосив гість з Ватикану, отець францисканець професор Здзіслав Кіяс з Конгрегації у справах святих. З початком третього в житті Інституту навчального року викладачів і студентів привітали представники Українського Католицького Інституту, місцевої влади і дипломатичного корпусу.

 

Директор Теологічного Інституту ім. св. Йосифа Більчевського отець доктор Яцек Уляш в інтерв’ю для Радіо Ватикану розповів, що в Інституті вчаться семінаристи, а також монахині й миряни, серед яких є римо-католики і греко-католики. Відбулася презентація четвертого тому наукового збірника «Студії LEOPOLIENSIA».

 

Для Радіо Ватикану, Костянтин Чавага