//

Темою нового числа "Католицького вісника" є катехизація

Темою цього числа "КВ" є катехизація – справжній шлях до Божих дарів, що провадить кожного вірного до спасіння та радості.

 

В рубриці "Слово Папи" подано уривок із другої частини книги Святішого Отця "Ісус із Назарету", де говориться про останню вечерю, готовність Ісуса до страждань і Юду, який відмовився від дару прощення.

 

Новий стиль життя, нові філософії, різне сприйняття Церкви, розвиток Інтернету, медичні дослідження – ось тенденції сучасного світу, які викликають чимало запитань і змушують шукати надійні орієнтири. Тому "важливо бачити, що Бог існує, що Він звертається до нас і відповідає нам," – каже Бенедикт XVI в рубриці "Апостольські палаци".

 

Тема номера: про катехуменат як час підготовки до хрещення у дорослому віці розповість о.Франциск Ботвіна OFM; а о.Ігор Ольховський розгляне підготовку до таїнств згідно з Кодексом Канонічного права.

 

У візантійській традиції богослужіння Страсного тижня є особливі. Чому? Про це читайте на літургійних сторінках. Що казав св.Кіпріан про молитву, які її головні засади, спосіб, мета? Про це – в рубриці "Школа віри".

 

Що таке григоріанський хорал: спів чи молитва? Як, де і коли він виник та чи має перспективи для свого розвитку в Україні – в інтерв’ю "КВ" пані Тетяна Польт-Луценко розповість на шпальтах "Культури".

 

Про нового отця і главу УГКЦ – Блаженнішого Святослава та його проповідь з нагоди введення на престол читайте у "Церкві в Україні". Також в свіжому "КВ" ви знайдете розважання Хресної дороги – молитовного спомину шляху Ісуса Христа на Голгофу; традиційно – коментарі до Літургійних читань та літургійний календар латинського та візантійського обряду. А рубрика "Батьки і діти" допоможе підготуватися до Пасхальних свят. Тут на великих та маленьких читачів очікує цікава великодня саморобка, а також чарівна казка "Квіти щастя".

 

Приємного читання!

***

"КВ" – двотижневик католиків України, до 2008 р. відомий як "Парафіяльна Газета". Кожен часопис – мов маленька енциклопедія, призначена збагатити життя Церкви в Україні та кожного українського католика зокрема. Тут є і свіжі новини з життя Церкви в Україні та світі, сучасні катехитичні матеріали, католицький погляд на культуру, суспільство та історію… Батьки та діти також знайдуть в часописі багато цікавого для свого зростання у вірі.

 

Запитуйте "КВ" у своїх парафіяльних кіосках або шукайте у додатку до каталогу у будь-якому відділенні "Укрпошти". Передплатний індекс – 01101, тел. редакції у Києві – (044) 503 30 22

 

Джерело: Католицький медіа-центр