//

Телеканал EWTN святкує свій перший рік в ефірі

8 грудня 2012 року о 10:00 телеканал "EWTN-Україна" розпочав святкувати свій перший день народження. Саме 8 грудня рік тому в ефір вийшли перші програми українською мовою. Це були «Аудієнція зі Святішим Отцем Бенедиктом XVI» та «Служба Божа» .

 

Українська версія каналу EWTN починалася з 3-годинного мовлення на день, згодом воно зросло до 5 годин, далі – до 7, а від 27 березня, коли канал вийшов он-лайн в Інтернет-простір, україномовний ефір уже тривав 24 години на добу.

 

Завдяки мережі «Воля-кабель», телеканал EWTN присутній сьогодні в Києві, Хмельницькому, Львові та Запоріжжі.

 

О 10-й годині друзі "Телебачення Віковічного Слова" та представники ЗМІ зібралися в офісі "Радіо Марія", де розпочався спів "Годинок" на Урочистість Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Потому в студії EWTN була відправлена Служба Божа, яку очолив Преподобний о. Радослав Змітрович, єпископ-номінат Кам’янець-Подільської Дієцезії. На початку Святої Меси о. Павло Вишковський ОМІ привітав усіх присутніх такими словами: «Нам усього лише рік, але кожен день цього року – це велика Божа благодать. Саме тому ми вирішили святкувати цю першу річницю, бо для нас постання цього телеканалу – це справді велике чудо Божої благодаті. Дякую всім вам за присутність і ще раз сердечно вітаю вас, а також тих людей, що слухають нас у прямому ефірі на "Радіо Марія" або дивляться по телебаченню. Сьогодні наш перший прямий ефір зі студії».

 

Після Служби Божої також у прямому ефірі відбулася конференція, під час якої друзі телеканалу EWTN мали змогу переглянути презентацію про будівництво приміщення для телеканалу і студії. Крім того, о. Павло Вишковський від імені Архієпископа Петра Мальчука вручив почесні грамоти тим особам, які впродовж року дуже допомагали телеканалу, а також деяким волонтерам і перекладачам. «Через цих згаданих осіб, – сказав о. Павло, – хочемо подякувати кожному із вас за те, що ви є, за вашу допомогу і ваш внесок, за відкрите серце, бо без вас ми б не могли існувати. Дякуємо всім, хто підтримує нас своєю молитвою і пожертвою. Цією піснею й молитвою до Пресвятої Діви Марії хочемо віддати під опіку Богородиці тих людей, які нас зараз слухають і дивляться, а також усіх вас та всі справи "Телебачення Віковічного Слова"».

 

Свято завершилося "Актом присвячення телеканалу EWTN Матері Божій", що його зачитав єпископ-номінат Радослав Змітрович ОМІ. Працівники телеканалу EWTN дуже прагнуть, аби в день народження каналу справді здійснилися ці слова "Акту присвячення": «Найсвятіша Діво Маріє, в урочистість Твого Непорочного Зачаття ми обираємо Тебе за Матір і покровительку "Телебачення Віковічного Слова". Твоєму материнському піклуванню доручаємо всіх працівників і волонтерів нашого телебачення, усіх добродіїв і телеглядачів, а особливо тих, хто шукає Бога. Сподоби нас відчути Твою могутню підтримку. Благослови, захисти, охорони і збережи тих, від кого залежить розвиток та поширення "Телебачення Віковічного Слова" по всій території України. Дай нам таку віру, яку Ти мала у Слово Боже, і любов, із якою Ти піклувалася про свого Сина Ісуса та якою огортаєш нас усіх. Допоможи своїм заступництвом, аби завдяки "Телебаченню Віковічного Слова" якомога більше людей пізнали та полюбили Христа».

 

Джерело: www.catholic-media.org