//

Тамплієри таки винні

Довкола Чину рицарів Сіонського Храму, відоміших, як тампляри, тамплієри, сплетено немало моторшних легенд і байок. Антикатолицька пропаганда завжди старалася змалювати їх як невинних жертв французького короля Філіпа ІV і Католицької Церкви. Документи знайдені у Ватиканському Архіві свідчать, що тамплієри таки грішили проти католицької віри. Як свідчить запис комісії, організованої папою Климентієм V, яка складалася з кардиналів Беренжера Фрідолі, Етьєна де Соусі і Ландольфа Бранкація, і яка провела розслідування справи тамплієрів, не залежно від судочинства французької корони. Як свідчать акти комісії, без застосування тортур, комісія, допитавши великодостойників Чину, прийшла до висновку, що при вступі до Чину кандидатів змушували відрікатися від Ісуса Христа і топтати розп’яття. Стосовно магічних практик та пантеїстичної доктрини, які начебто були присутніми в цьому Чині комісія виразили сумнів. Комісія повністю заперечила звинувачення цього Чину у повальному гомосексуалізмі. Усі підсудні були визнанні богохульниками і після покаяння та розгрішення видаленні з Чину. Сам Чин папа Климентій V 3 квітня 1312 року Божого укинув. Булла, якою Чин укинуто не повторює звинувачень французької корони.

 

Документи також скидають з короля Філіпа ІV звинувачення у бажанні привласнити маєтності Чину, оскільки усі маєтності передані Чину лицарів іванівців, відомих тепер, як Мальтійські лицарі.

 

 

Такими є результати досліджень історика Д-р Барбари Фрейл. Дані про це дослідження опубліковані у наукових часописах, ще у 2002 році, але широкій публіці стали відомими через книжку Міхаела Геземанна (Michael Hesemann “Die Dunkelmänner. Mythen, Lügen und Legenden um die Kirchengeschichte”)

 

Спеціально для сайту «Католицький Оглядач» Дмитро Дубровський