//

Там немає релігійної свободи

Жаль з приводу «ненормальної» ситуації Католицької Церкви у Китаї висловив прес-секретар Апостольської Столиці о.Федеріко Ломбарді ТІ.

 


12 липня він намагався «дуже старанно добирати слова» для коментаря щодо репресій, яких зазнав нововисвячений єпископ-помічник Шанхаю Тадей Ма Дакуїн, а також відносно беззаконня, яким з католицької точки зору є висвячення без згоди Папи Джозефа Ю Фушенда з Харбіну.

 


О.Ломбарді підкреслив, що єпископ Ма для висвячення 7 липня отримав згоду як Апостольського Престолу ,так і влади в Пекіні. Після свячень він сказав, що ну мусить «подобатися» владі і зрікся свого становища у контрольованому комуністами Патріотичному Товаристві Китайських Католиків. Від часу цього зречення до нього не можуть дістатися люди ззовні, бо, швидше за все, його вислали як покарання на територію духовної семінарії китайського марійського санктуарію у Шешані біля Шанхаю.

 


«Не маємо ні безпосереднього зв’язку з єпископом, ані конкретних відомостей щодо цього» - сказав речник Ватикану, зазначивши, що висвячення нового єпископа було «доброю новиною» і «джерелом радості і задоволення». «Тому  тим більше шкодуємо, що дійшло до цієї ненормальної ситуації» - додав він.

 

За матеріалами: wiara.pl