//

Папа у Венеції: Там, де є Син, не може бракувати Матері

Просімо Пресвяту Богородицю, щоб підтримувала апостольські зусилля священиків і щоб оживляла щоденну працю батьків в переданні віри своїм дітям.


Бенедикт XVI в роздумах після молитви «Царице Неба», яку відмовив після Служби Божої 8 травня в Парку святого Юліана в Местре-Венеція, сказав:

 

Дорогі брати і сестри!

На закінчення цієї святкової Євхаристії скеруймо свій погляд на Марію, Царицю Неба. На світанку Великодня Вона стала Матір'ю Воскреслого, а Її зв'язок з Ним став настільки глибоким, що там, де присутній Син, там не може бракувати Матері. У цих ваших величних місцях, які є даром і знаком краси Бога, численні санктуарії, церкви і каплиці присвячені Марії! У Ній відбивається сяюче лице Христа. Якщо ми слухняно ідемо за Нею, Діва провадить нас до Нього. У цих днях пасхального періоду підкорімося Воскреслому Христу. У Ньому має свій початок новий світ любові і миру, що є глибоким прагненням кожного людського серця. Хай Господь надасть вам, жителям цих Земель, багатих довгою християнською історією, щоб ви жили Євангелієм, на зразок Церкви, що народжується, в якій „один дух і одне серце оживляло всіх віруючих” (Ді. 4, 32).

 

Просімо Пресвяту Богородицю, яка підтримувала перших свідків свого Сина в проголошенні Доброї Новини, щоб підтримувала також сьогодні апостольські праці священиків, щоб робила плідним свідчення монахів і монахинь; хай оживляє щоденну працю батьків в першому переданні віри своїм дітям; хай просвітлює дорогу молоді, щоб вони йшли шляхом довіри, укладеним вірою батьків; хай укріплює зусилля численних мирян, які співпрацюють на користь нової євангелізації, в парафіях, товариствах, таких як Католицька Акція, яка укорінена і присутня на цих землях, в рухах, які в різноманітті своїх харизм і своєї діяльності є знаком багатства церковної тканини, – я маю на увазі такі рухи як Рух Фоколяре, Спілкування і Визволення чи Неокатехуменат, це лише деякі з них.

 

Я заохочую всіх до праці в справжньому дусі спільноти в цьому великому винограднику, до якого Господь покликав нас, щоб ми в ньому працювали. Маріє, Мати Воскреслого і Церкви, молися за нас!

 

Після відмовлення молитви та роздумів Святіший Отець уділив всім апостольське благословення. Після Служби Божої він відплив катером до Венеції. Його супроводжував ескорт, утворений товариством греблярів з Венеції. Після обіду, який Папа споживатиме з єпископами, і короткого відпочинку та перед від’їздом з Патріархату Венеції Папа вітатиме організаторів його візиту.

 

За матеріалами wiara.pl