//

Табачник допустить до сфери освіти Московський Патріархат

"Ми схильні вітати гуманітарну місію православної Церкви й розвивати державно-церковне партнерство", - заявив міністр освіти у ході відеомосту, присвяченого РПЦ.

 

Міністр освіти і науки, молоді й спорту Дмитро Табачник виступає за посилення ролі православної Церкви в сфері освіти. Про це він сказав у ході відеомосту, присвяченого діяльності Російської православної церкви на пострадянському просторі, повідомляє ТСН.

 

"Якщо православна Церква, продовжуючи освітню й гуманітарну місію, більш активно буде співробітничати в освітньому просторі... особливо на середньому й початковому етапах, деякі проблеми вирішила б значно більш ефективно", - сказав він.

 

Міністр вказав на необхідність відпрацьовування механізму співробітництва влади й Церкви, що має ґрунтуватися на Конституції, законодавчих актах і законах. "Ми схильні вітати гуманітарну місію православної церкви й розвивати державно-церковне й церковно-державне партнерство", – сказав Табачник.

 

На думку міністра, таке партнерство сприятиме єдності, державі й суспільству. Табачник вважає, що продуктивне співробітництво держави й Церкви можливе також у сфері приватного партнерства й приватної добродійності, що дасть можливість вирішити проблемні питання на місцевому рівні.

 

Крім того, міністр позитивно оцінив візит Патріарха Московського й всієї Русі Кирила в Україну, що відбувся 25-27 квітня.

 

Джерело: РІСУ