//

Святослав Шевчук про Синод з Нової Євангелізації

7 — 28 жовтня 2012 року у Ватикані відбувається ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів, присвячена тематиці «Нова євангелізація для передавання віри». Серед десяти Глав Східних Католицьких Церков, які беруть участь у цьому Форумі, присутній і Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ.

 

Говорячи про тематику цьогорічного Папського Синоду «Нова євангелізація для передавання віри», Блаженніший Святослав зазначив:

 

«7 жовтня цього року у Римі розпочався черговий Папський Синод. Це є надзвичайно важлива подія в житті всієї Католицької Церкви, оскільки це є спосіб, в який сьогодні Святійший Отець управляє Церквою разом з єпископатом. Це є приклад такої єпископської колегіальності, згідно якої сьогодні Вселенська Церква живе і діє.

 

Темою цьогорічного Папського Синоду є „Нова Євангелізація для передавання віри“. Тобто основною тематикою, предметом наших дискусій буде те, як сьогодні Церква повинна передавати віру для того, щоб той дар віри, той дар, який Церква отримала від Ісуса Христа, дар Божого життя, який дається людині, ми сьогодні у сучасній культурі не втратили.

 

Зокрема буде йти мова про те, як новими способами, з новим запалом передавати християнську віру, цінності, які з неї випливають, в ту нову, глобалізовану, постмодерну культуру, яка сьогодні формується по цілому світу.

 

Я буду вперше брати участь в такому форумі Католицької Церкви, тому для мене це буде дуже велика нагода такого особистого спілкування і зі Святійшим Отцем і з делегатами з інших країн з цілого світу.

 

Від імені нашої Церкви в Папському Синоді братимуть участь, крім мене, ще два владики, які були обрані голосуванням на нашому Синоді ще минулого року в Бразилії. Таким делегатом буде владика Тарас Сеньків, апостольський адміністратор Стрийської єпархії, а також владика Діонісій Ляхович, візитатор для українців в Італії та Іспанії. Таким чином ми зможемо представити різні контексти проповідування Божого Слова у нашій Церкві, а відтак звернутися навіть з певними пропозиціями до уваги всіх синодальних отців для того, щоби можна було нам спільно підвищити ефективність голошення Божого слова, як в Україні так і поза її межами.»

 

Розшифрування «Католицького Оглядача»

Джерело: http://www.ugcc.org.ua / ugcc.tv