//

Святковий обід для бездомних та потребуючих м. Львова

В день празника Різдва Христового 7 січня о 15.00 в каплиці біля церкви Святого Климента Папи (вул. Ген. Чупринки, 70) відбуватиметься святковий різдвяний обід для бездомних та потребуючих осіб м. Львова.

 

Організовує цю благодійну трапезу спільнота Святого Егідія при співпраці з парафією Святого Климентія Папи.

 

Як повідомив духівник і член цієї спільноти о. Іван Курилець, розпочнеться обід спільною молитвою і очікується також приїзд владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії. Обід буде розрахований приблизно на 150 осіб. Вхід відбуватиметься по запрошеннях, які роздаються щочетверга і щосуботи біля Порохової вежі (вул. Підвальна), під час спільної молитви та трапези членів спільноти.

 

Наступного дня, 8 січня така вечеря буде організована у Львівському геріатричному інтернаті для літніх людей (вул. Медової Печери, 71) для членів цього дому.


Прес-служба Львівської Архиєпархії УГКЦ


Довідка:
Спільнота Святого Егідія заснована в 1968 р. молодими студентами в Римі, які вирішили збиратися на спільні зустрічі для читання Св. Євангелія і опікуватися безпритульними та будинками престарілих в Римі. Пізніше ця ідея розвинулася і в інших містах. Зараз спільнота існує в понад 170 країнах. Особливо розвинена структура спільноти в Африці де її члени опікуюються хворими на СНІД, будують клініки де можна отримати безкоштовне лікування.


У Львові така спільнота вже існує 11 років з кін. 2000 року. Її діяльність спрямована на догляд та опіку самотніх та безпритульних осіб м. Львова. Члени цієї спільноти спільно моляться в старечих будинках, відвідують самотніх покинутих людей, підтримують їх морально та духовно. Також 2 рази в тиждень роздаються гарячі бутерброди біля Порохової вежі. В храмі Святого Андрія Первозванного щочетверга члени цієї спільноти та усі бажаючі збираються на спільну молитву та читання Святого Письма.


Інформацію для прес-служби Львівської Архиєпархії УГКЦ
надав духівник та член спільноти Св. Егідія о. Іван Курилець