//

Святість можлива тоді, коли ми йдемо з Церквою

Іспанський єпископ Хосе Ігнасіо Муніла, освячуючи пам’ятник Св. Ігнатію Лойолі, пояснив, що людина може досягти святості, живучи за традиціями Католицької Церкви. Єпископ Mуніла відправив Літургію у парохії Святого Себастьяна в місті Aзпеітія, де зберігається бабтезарій, у якому хрестили святого Ігнатія Лойолу. Духовність цього іспанського святого, за словами єпископа, була кращою протиотрутою від розриву між Христом і Його Церквою, який представляв Лютер.


«Приклад св. Ігнатія показує нам, що тільки святі точно інтерпретували Євангеліє, оскільки були в спілкуванні з Переданням Церкви. Все інше – просто ідеологія людини, хоча іноді вона може бути прикрашена богословською мовою», – сказав єпископ Муніла.


«Як і св. Ігнатій, послідовники Ісуса покликані жити життям, в центрі якого є Христос, а не егоїзмом».


Єпископ Mуніла наголосив, коли віра в божественність Христа ослаблена і Він зображений, як проста людина, то і Церкву розглядають як просто людську установу.


«Але коли Христа проповідуємо як істинного Бога та істинну людину, Церква стає продовженням Божої присутності серед нас, вона є містичним Тілом Христовим, у жилах якої біжить Дух Христа», – сказав єрарх.

 

За матеріалами catholicnewsagency