//

Святіший Отець відповів на питання журналістів на борту літака

Під час сьогоднішнього перельоту з Риму до Мадриду Папа Бенедикт XVI відповів на деякі запитання журналістів, що летіли разом з ним. Святішого Отця супроводжували 56 журналістів з різних країн. У самому Мадриді буде працювати ще близько 5 тис. журналістів, що є рекордом для міжнародних подій.

 

Відповідаючи на питання про значення Всесвітніх Днів Молоді в пастирській перспективі, Папа відзначив, що цей захід дає можливість побачити велику віру людей і присутність Бога в світі, що служить для зміцнення вірних. "Часто вони відчувають себе ізольованими в цьому світі і майже втраченими. Проте тут вони бачать, що не одні, що існує справжня велика мережа віруючих, велика спільність, яка охоплює весь світ і що жити цією вірою прекрасно ", - зазначив Понтифік.


Святіший Отець сказав, що під час Всесвітніх Днів Молоді народжуються численні дружби, які сягають поза існуючі кордони і різниці культур. "Це народження повсюдної мережі дружби, яка зв'язує світ і Бога, дуже важливе для майбутнього людства і для його нинішнього життя". На думку Понтифіка, під час Всесвітніх Днів Молоді багато людей знайомляться з наукою Церкви і в майбутньому це принесе гарні плоди.

 

Відповідаючи на питання про те, що може дати Церква молоді перед обличчям сучасних глобальних проблем, Папа звернув увагу на католицьке соціальне навчання, яке говорить, що причиною світової кризи є не тільки економічні проблеми, але етичні. "Церква пропонує побачити речі не тільки з матеріальної сторони, але і з людської, і релігійної, а також закликає до відповідальності не тільки за себе, а й за свій народ, за весь світ і за його майбутнє", - сказав Бенедикт XVI.


За матеріалами Радіо Ватикан