//

Святіший Отець в Асижі: Треба продовжувати діалог і творення кращого світу

 На закінчення «Дня розважань, діалогу і молитви за мир і справедливість у світі", що відбувся вчора в Асижі, Бенедикт XVI подякував усім, хто сприяв організації цього заходу: адміністрації міста, єпархіальній громаді, францисканській громаді, численній молоді, яка "взяла участь в паломництві до базиліки Діви Марії Ангельської й засвідчила перед новими поколіннями потребу подолання насильства і розділів. А також потребу бути ініціаторами справедливості та миру".

 

"Сьогоднішня подія показала наскільки важливим є духовний вимір в побудові світу. Під час цієї зустрічі ми пережили моменти братнього діалогу, поглибили нашу участь, разом молилися і роздумували в тиші ", – сказав Папа.

 

Святіший Отець зазначив, що "оновивши спільне прагнення до миру, учасники форуму відчувають, що глибоко доєдналися разом з іншими чоловіками і жінками до суспільно-людської подорожі".

 

"Ми не розділені, ми продовжимо зустрічатися і об'єднуватися в цій подорожі, через діалог, щоденну побудову спокою і нашу діяльність на благо кращого світу, світу, в якому кожен чоловік і жінка будуть жити у згоді з їхніми легітимними прагненнями", – сказав Святіший Отець. Папа попрощався з присутніми словами св. Франциска: "Нехай Господь дасть тобі спокій".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё