//

Святіший Отець співчуває у зв'язку зі смертю кардинала Балделлі

Бенедикт XVI скерував телеграму-співчуття у зв'язку зі смертю кардинала Фортунато Балделлі, Великого пенітенціарія на пенсії. Єрарх відійшов у вічність ввечері 20 вересня на 77 році життя. У зверненні до близьких кардинала Балделлі Папа пригадав про його "зразкове свідчення християнського і священичого життя" і "старанне та вірне служіння" Святому Престолу, особливо в різних "дипломатичних представництвах".


Прощальне богослужіння за померлим кардиналом очолить кардинал Анджело Амато. Воно відбудеться ввечері 22 вересня в базиліці св. Петра. Кардинал Балделлі народився 6 серпня 1935 р. в італійському регіоні Умбрія, недалеко від батьківщини св. Франциска з Асижу. З 1966 р. перебував на службі Святого Престолу в якості співробітника нунціатури на Кубі і в Єгипті. Після періоду роботи в Держсекретаріаті, в 1979 р. був направлений до Страсбурга, щоб працювати в якості постійного спостерігача Апостольської Столиці при Раді Європи. З 1983 р. виконував дипломатичну місію в деяких країнах Африки та Латинської Америки. З 1999 р. - нунцій у Франції. Єрарх доклав багато зусиль, щоб поглибити відносини між цією країною та Святим Престолом. Нарешті, 2 червня 2009 р. Бенедикт XVI призначив Архиєпископа Балделлі Великим пенітенціарієм, а через рік підняв його до кардинальської гідності.

 

Після смерті єрарха Колегія Кардиналів складається з 205 кардиналів, з яких 116 є виборцями, а 89 не мають права голосувати на конклаві.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va