//

Святіший Отець призначив віце-камерленга Святого Римської Церкви

22 липня Бенедикт XVI призначив новим віце-камерленгом Святого Римської Церкви Архиєпископа П'єра Луїджі Челата, який змінив на цій посаді кардинала Сантос Абріла і Кастелло, який раніше був призначений Архипресвітером папської базиліки Санта Марія Маджоре.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, Архиєпископ Челата з 2002 до 2012 рокубув секретарем Папської ради з міжрелігійного діалогу, а до цього Апостольським нунцієм в Туреччині, Туркменістані, Словенії та Бельгії. Новий віце-камерленг народився в Італії у 1937 році й отримав єпископські свячення у 1986 році. Під час роботи у ватиканській дикастерії займався розвитком діалогу з мусульманами, а також очолював фонд "Nostra Aetate", мета якого полягає у видачі стипендій віруючим різних релігій, які бажають ближче познайомитися з християнством.

 

Віце-камерленг Святого Римської Церкви здійснює важливі функції під час вакантності Престолу св. Петра. Він є соратником кардинала камерленга, функція якого полягає в офіційному підтвердженні смерті Папи і запечатуванні папських апартаментів до часу обрання нового Понтифіка. Крім того, він несе відповідальність за підготовку похорону. У звичайний період кардинал камерленг управляє майном Церкви, коли Понтифік перебуває у подорожах. Зараз цю посаду обіймає кардинал Тарчізіо Бертоне.