//

Святіший Отець прийняв на аудієнції нового Патріарха Вавилонії

4 лютого Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції нового Патріарха Вавилонії Архиєпископа Луїса Рафаеля І Сако, який прибув у супроводі членів Синоду єпископів Халдейської Церкви, які 1 лютого обрали нового єрарха. Між ними відбулася коротка бесіда, після якої Патріарх Сако очолив Літургію в базиліці св. Петра. Під час неї відбулася урочиста церемонія підтвердження Папою обрання Патріарха.

 

Від імені Понтифіка її провів кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації у справах Східних Церков. Він прочитав два спеціальних листи Бенедикта XVI, скеровані до нового Патріарха. В обох листах Понтифік згадав "про благодаті мучеництва, не тільки як про цінний дар з минулого, але як постійний вимір християнської  автентичності". Кардинал Сандрі закликав молитися, щоб новообраний Патріарх міг "висушити багато сліз іракського народу, а потім втішити, підтримати, напоумити  і завжди сприяти примиренню братів і сестер, даючи їм свідчення". Він побажав Архиєпископу Сако покірно і вірно піклуватися про душі людей.


Після Літургії єрархи спустилися до крипти Базиліки св. Петра, до могили св. Петра, де новообраний Патріарх виголосив Символ віри.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va