//

Святіший Отець: не слід шукати інших дверей, крім Ісуса

У багатьох християн існує спокуса знайти інші двері, щоб увійти в Царство Боже, крім Ісуса,– зазначив Папа Франциск. Свою проповідь в каплиці Дому св. Марти 22 квітня Понтифік присвятив образу Ісуса - Доброго Пастиря, якого Євангеліє називає "брамою для овець". "Єдині двері для входу в Царство Боже і Церкву – це Сам Ісус", – нагадав Святіший Отець. "Хто не входить в стадо через ворота, залазячи туди інакше, той злодій і злочинець", який "хоче виключно власної вигоди", - додав він. У сьогоднішній Євхаристії на чолі з Папою взяли участь працівники Прес-служби Святого Престолу з її керівником о. Федеріко Ломбарді, а також технічний персонал передавального центру Ватиканського радіо. Папа Франциск зазначив, що в середовищі християн існують ті, хто свідомо чи несвідомо робить вигляд, що входить до "стада", але насправді "краде славу Ісуса, хоче власної слави", на подобу фарисеїв. За словами Папи, щоб увійти у двері, треба бути смиренним, бідним і справедливим.

 

Ісус – не лише двері, а й дорога, звернув увагу Святіший Отець. Існує багато стежок, "можливо, навіть вигідніших", але вони помилкові, хибні, сказав Папа. Він закликав просити Бога про благодать відшукати істинні двері. "Іноді вони бувають закритими і ми стаємо сумними, опускаємо руки, нам важко стукати в них. Але не йдіть шукати інших, які здаються більш простими, комфортними, близькими ", - закликав Папа і нагадав, що Ісус ніколи не підведе, бо сам віддав життя за кожного з нас.

 

За матеріалами http:// be.radiovaticana.va