//

Святіший Отець Бенедикт ХVІ висловив співчуттям жертвам землетрусу в Новій Зеландії

Святіший Отець Бенедикт ХVІ висловив співчуттям жертвам землетрусу в Новій Зеландії.

 

У телеграмі, яку в імені Вселенського Архиєрея Бенедикта ХVІ Державний Секретар Ватикану кардинал Анджело Содано надіслав до єпископа Баррі Філіпа Джонса, що очолює дієцезію Крайстчерч, виражені співчуття Папи з приводу землетрусу, який 22 лютого зруйнував це місто.

 

Святіший Отець Бенедикт ХVІ висловив свою духовну близькість всім постраждалим та співчуття родинам, які оплакують втрату своїх близьких. Ввіряючи померлих внаслідок землетрусу милосердній Божій любові, Папа запевнив мешканців міста та все населення Нової Зеландії у своїх щирих молитвах за тих, докладають негайних зусиль, щоб врятувати вцілілих та поранених, а також і тих, які намагаються відновити зруйновані інфраструктури та надати найнеобхіднішу допомогу.

 

Крайстчерч – це другий за величиною населений пункт Нової Зеландії і розташований він на Південному острові країни. Нищівний землетрус призвів до десятків людських жертв, сотень поранених та завдав значних руйнувань.За даними перепису населення 2006 року майже 1200 резидентів Нової Зеландії заявили Україну місцем свого народження, а українцями за етнічною ознакою вважали себе понад 670 мешканців.

 

Джерело: Радіо Ватикан