//

Святіший Отець Бенедикт ХVІ прийняв Президента Ліванської Республіки Мішеля Сулеймана

Як повідомив прес-центр Ватикану, у четвер 24 лютого 2011р., Вселенський Архиєрей Бенедикт ХVІ прийняв на приватній аудієнції Президента Ліванської Республіки Мішеля Сулеймана з дружиною та супроводжуючими особами. Після зустрічі з Папою, Президент Лівану, мав розмову з кардиналом Тарчізіо Бертоне, Державним Секретарем Апостольської Столиці, якого супроводжував архиєпископ Доменік Мамберті, Секретар у справах стосунків з державами.

 

Під час зустрічі наголошено, що Ліван, завдяки присутності численних християнських та мусульманських громад, є прикладом шанобливого співжиття не тільки для регіону Близького Сходу, але й для усього світу, сприяючи дедалі необхіднішій міжконфесійній співпраці та діалогові.

 

Обговорено ситуацію на Близькому Сході, зокрема беручи до уваги події, які відбувають в деяких арабських країнах. Висловлено спільне переконання у необхідності термінової розв’язки цих конфліктів. Окремо увагу приділено ситуації християн на Близькому Сході та вкладові, який вони можуть дати для добра усього суспільства.

 

У середу 22 лютого Президент Лівану, разом з іншими представниками уряду, брав участь у церемонії посвячення статуї святого Марона, яка встановлена в одній із зовнішніх ніш ватиканської базиліки святого Петра. Перед загальною аудієнціє статую святого Марона, сирійського пустельника, що жив на переломі ІV-V сторіч, і є духовним батьком Східної Маронітської Церкви, посвятив Святіший Отець Бенедикт ХVІ.

 

В урочистостях брав участь Антіохійський патріарх, кардинал Н.П. Бутрос Сфеїр, що очолює Маронітську Церкву, яка налічує понад 3 мільйони вірних і є найбільшою Східною католицької Церквою на Близькому Сході, а також численні єпископи та вірні як з Лівану, так і з усього світу. Статуя встановлена з нагоди закінчення ювілейного року 1600-річчя смерті святого Марона.

 

Джерело: Радіо Ватикан