//

Святіший Отець Бенедикт ХVІ надіслав привітання королеві Великобританії Єлизаветі II

Цими днями у Лондоні відбувалися урочистості з нагоди 60-літнього ювілею сходження на престол королеви Великобританії Єлизавети II. Після смерті свого батька, короля Ґеорґа VI, вона була проголошена монархом.

 

Святіший отець Бенедикт ХVІ надіслав листа королеві Великобританії Єлизавети II, висловлюючи найтепліші привітання з нагоди її діамантового – 60-літнього ювілею. «Протягом цих шестидесяти років, – пише Святіший Отець, – ви представили світові Об’єднане Королівство, як приклад натхненого віддання своїм зобов’язанням, захищаючи принципи свободи, справедливості та демократії, відповідно до гідного бачення ролі християнського правителя».

 

«Ваш особистий внесок у співпрацю та взаємну повагу між віруючими різних релігійних традицій, – продовжував Папа, – має немале значення для покращення екуменічних та міжрелігійних відносин в тих країнах, де вас визнають як правителя».

 

Папа з вдячністю пригадав ввічливий прийом, який Королева організувала в Единбурзі на початку його апостольської подорожі у Великобританію в вересні 2010 року.

 

Закінчуючи листа, Святіший Отець запевнив королеву у своїх молитвах: «Поручаючи Вашу Величність, і всю королівську родину під опіку Всемогутнього Бога, ще раз складаю сердечні побажання з цієї радісної нагоди, і запевняю вас у моїй молитві за ваше здоров'я та благополуччя».

 

Джерело: Радіо Ватикан