//

Святійший Отець прийняв на аудієнції єпископів з Анголи

29 жовтня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції делегацію єпископів з Анголи, які знаходяться в Римі з візитом "Ad limina Apostolorum». У своїй промові до єрархів Папа зазначив, що проголошення Євангелії є головним завданням Церкви в Африці, "тому що життя у Христі - це найважливіший фактор розвитку". "Мова йде про те, щоб проголошувати  слова,  які закликають до навернення, ті які дозволяють зустрітися з Христом», - сказав Святійший Отець.

 

Бенедикт XVI нагадав, що оголосив Рік віри, для того, щоб Церква могла запропонувати всім людям побачити гарне і чітке обличчя Господа. "Християни дихають повітрям свого часу і переживають тиск звичаїв суспільства в якому живуть", - сказав Понтифік.

 

Серед  головних проблем, з якими зустрічаються християни Анголи, Святійший Отець назвав позашлюбні стосунки між чоловіками і жінками, "які не відповідають Божому плану щодо людської сім'ї". "Тому треба допомогти парам досягти необхідної людської і духовної зрілості, щоб відповідально відповісти на їх покликання бути християнськими подружжям і батьками", - сказав Папа.

 

Другою проблемою, на яку звернув увагу Понтифік є "поділ в серцях хрещених, між християнством  та місцевими традиційними релігіями", які часто "є перешкодою для соціального розвитку та небезпечними для життя, особливо дітей і людей похилого віку".

 

Нарешті, остання проблема, на яку Папа закликав звернути увагу ангольських єпископів, це "етнічний племінний устрій", який веде до закритості суспільства, неприйняття людей, що походять з інших регіонів. "Зробити з Церкви дім і школу суспільства - це великий виклик", зазначив Бенедикт XVI.

 

Джерело: www.radiovaticana.org